"Арсенал" и "Тотнъм" поделиха точките в зрелищно лондонско дерби с 3 гола

Сон вкара и двата гола за "шпорите" и донесе точката на своите

24.09.2023 | 18:13 Редактор: Искра Ангелова

"Тотнъм" не се даде на "Арсенал" и стигна до 2:2 в поредното здраво дерби на Северен Лондон, играно на стадиона на "артилеристите" "Емиратс". Тандецът Джеймс Мадисън - Хюн Мин Сон изработи и двата гола за "шпорите", които на два пъти изравняваха, за да стигнат до важната точка.

Домакините бяха по-активни до почивката и пропуснаха да поведат и по-убедително, след като вкараха в средата на първата част.

"Тотнъм" изравни още преди паузата, а след като в началото на второто полувреме "Арсенал" отново поведе, наказаха грешка на съперника за 2:2. Така и двата тима остават без загуба след 6 кръга, като имат по 14 точки, разликата до "Манчестър Сити" вече е 4.

Първото положение бе за "Тотнъм", след като в 3-ата минута при контра Бренан Джонсън получи вляво, смени посоката и стреля, но защитник изби в корнер. След него Сон вкара, но засадата бе твърде очевидна. Последваха накъсани минути с остри влизания, като "артилеристите" опитваха да пресират, но без успех, тъй като "шпорите" се справяха спокойно. Все пак домакините действаха по-активно и в 14-ата минута Сака центрира към далечната греда, където Жезус засече от малък ъгъл, но Викарио успя да избие и да спаси.

Все пак в 26-ата минута "Арсенал" поведе. Йодегор подаде надясно към Сака, който влезе навътре и по типичния си начин потърси далечния ъгъл. Ромеро обаче опита да избие, но не успя да го направи добре и отклони топката в собствената си врата.

Малко след това "Арсенал" отново атакува опасно, но Ван де Вен се намеси решаващо в последния момент и изби в корнер. Последва открадната топка от Жезус от Мадисън в наказателното поле, но бразилецът прати топката над вратата. Сериозен пропуск, но домакините продължаваха да доминират, а съперникът им се задъхваше.

В 42-ата минута Рая не се намеси добре при едно подаване от фланга, Джонсън стреля и испанецът се справи. Атаката обаче продължи, Мадисън се измъкна отляво и аутлинията подаде по земя, след което Сон засече в мрежата. Тотнъм отговори и паузата дойде при равенство!

На старта на второто полувреме Артета пусна Жоржиньо и Хаверц вместо Райс и Виейра. Последва натиск на "Арсенал" и след корнер Уайт стреля отблизо, а Ромеро блокира топката с ръка. Последва преразглеждане от ВАР, след като реферът явно не видя добре ситуацията. Роб Джоунс отиде да гледа отново положението и в крайна сметка отсъди дузпа. Сака стреля в средата на втатата и направи 2:1.

Шокът за "Арсенал" последва след минута и половина. Жоржиньо сбърка фатално и Мадисън му отнес, след което напредна, подаде на Сон вдясно, който спокойно плъзна топката покрай Рая. 2:2 след ужасно действие на Жоржиньо и отлична работа на Мадисън.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС