Християн Стоянов: Спортът помага за здравето, цигарите вредят - изборът е наш

Световният шампион по лека атлетика за хора с увреждания е лице на кампанията "Здраве без цигари"

19.09.2023 | 19:54 Редактор: Михаела Димитрова

Световният шампион по лека атлетика за хора с увреждания Християн Стоянов е лице на кампанията "Здраве без цигари". Пред възпитаници на училището за европейски езици в Русе Християн Стоянов на бързо резюмира своя живот.

Той им разказа как вместо да се съжалява, отчайва и предава на зависимости от цигари и алкохол и други стимуланти, е направил важният избор да спортува и да постига непостижимото, за да бъде успешен човек.

Фактът, че на параолимпийските игри в Токио през 2021 година българинът успява да грабне среброто, след като година по-рано претърпява операция на апендикс, преболедува и Ковид-19, след което на практика е трябвало да започне подготовката си отново.

Стоянов силни респектира присъстващите младежи, които искаха да узнаят повече за предизвикателствата и положените усилия от Християн.

"Спортът е едно от най-масовите в света неща, които помагат за здравето на хората, а цигарите са едно от най-масовите неща, които вредят на хората. Двете крайности. В случая винаги изборът е наш", каза спортистът. 

Вижте повече в репортажа.