Леверкузен измъкна точка в последната минута, завърши 2:2 с "Байерн" (Мюнхен)

В добавеното време гостите изпълниха дузпа и Езекиел Паласиос не сбърка

16.09.2023 | 09:45 Редактор: Михаела Кирилова

"Байерн" (Мюнхен) и "Байер" (Леверкузен) завършиха при справедливо 2:2 в дербито на четвъртия кръг в германската Бундеслига.

Новата звезда на баварците Хари Кейн откри още в седмата минута с глава след изпълнение на корнер. Тапсоба не се ориентира добре при изпълнението на Лерой Сане и англичанинът беше оставен сам на отлична позиция.

Постепенно "аспирините" заиграха по-добре и в средата на полувремето по чудо никой не засече острото подаване на Йонас Хофман. Веднага след това обаче Алехандро Грималдо изравни, след като изпълни чудесен пряк свободен удар на двайсетина метра от вратата на домакините.

В 86-ата минута Байерн отново поведе. Младият Матис Тел направо развинти защитата на Леверкузен и сервира топката на оставения непокрит Леон Горецка, вкарал на опразнена врата с левия крак.

В добавеното време гостите получиха право да изпълнят дузпа и Езекиел Паласиос не сбърка - 2:2. Байерн опита да отвърна и в 98-ата минута Упамекано вкара топката в мрежата зад Храдецки, но французинът беше в положение на явна засада.

Снимка: БГНЕС