Наградиха медалистите Мартин Петков и Спас Хаджиев от Световното първенство по ММА

Треньорът на момчетата Ивайло Георгиев е удовлетворен от тяхното представяне

14.09.2023 | 19:55 Редактор: Михаела Димитрова

В Стара Загора наградиха медалистите от Световното първенство по ММА. Старозагорецът Мартин Петков е абсолютният световен шампион по ММА на Световното първенство за момчета, кадети и юноши до 18 години, провело се в Абу Даби в Обединените арабски емирства.

"Голяма помощ получихме от града, приятели, роднини. Наистина съм много щастлив за всичко това. Пожелавам си все така да продължаваме напред", коментира Мартин Петков.

С бронз в страната се върна и друг състезател на клуб "Атила" Спас Хаджиев. "Емоцията беше огромна, а тренировките тежки, въпреки това преодоляхме всичко това и стигнахме до Световно първенство", каза той с усмивка на лице.

Удовлетворен от представянето на момчетата е треньорът им Ивайло Георгиев.

"Благодаря на децата, че са ми се доверили, защото, със сигурност, не съм най-прекрасният човек в техните очи. Минаваме през адски мъки по време на тренировката, но пък виждаме, че успехите са на лице", коментира Георгиев.

Той благодари за подкрепата на цялата старозагорска общественост. Кметът на града Живко Тодоров връчи на медалистите плакети, както и книги от поредицата "Шампионите разказват".

Клуб "Атила" се подготвя и за четвърто Световно първенство през ноември.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Илия
преди 7 месеца
Браво на Мартин Петков и Спас Хаджиев,Прославиха България на най-високия международен турнир в Абу Даби!Бъдете живи и здрави и все така ШАМПИОНИ с които да се гордеем! Сигнализирай за неуместен коментар