Аржентина разби Боливия и без Меси, Бразилия излъга Перу в края

Еквадор успя да победи един от фаворитите - Уругвай

13.09.2023 | 10:47 Редактор: Тодор Петров

Аржентина се наложи над Боливия с 3:0 във втория кръг от южноамериканските квалификации за Световното първенство през 2026. Головете за Аржентина бяха дело на Енцо Фернандес (31), Николас Таляфико (42) и Николас Гонсалес (83). 

Седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси получи почивка в този мач, след като спаси тима срещу Еквадор с гол от пряк свободен удар за 1:0 преди пет дни.

Бразилия взе късна победа срещу Перу с 1:0 в Лима, като защитникът на "Пари Сен Жермен" Маркиньос вкара в 90-ата минута след пас на бившия си съотборник Неймар. Бразилия е на първо място в групата по голова разлика пред Аржентина.

Еквадор успя да победи един от фаворитите в групата - Уругвай, с 2:1 у дома. Урусите поведоха с попадение на Агустин Канобио, но Феликс Торес изравни за Еквадор в добавеното време на първата част. След почивката Енер Валенсия пропусна дузпа за домакините, но веднага след това Торес донесе успеха им с второто си попадение в мача.

Отборът на Венецуела се наложи над Парагвай с 1:0. Ценната победа донесе Саломон Рондон с попадение в добавеното време на мача, а преди това гол на домакините бе отменен заради игра с ръка на Янхел Ерера.

Чили и Колумбия направиха нулево равенство в друг мач от квалификациите, като единствено интересно събитие в мача бе отменен гол на чилийците заради засада на Гийермо Марипан.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС