"Не искам испанският футбол да бъде ощетен": Рубиалес подаде оставка

Бившият президент на федерацията попадна в окото на бурята, след като целуна по устата една от футболистките на Испания

11.09.2023 | 10:48 Редактор: Михаела Димитрова

Луис Рубиалес заяви, е подал оставка и ще освободи поста на президент на Кралската футболна федерация на Испания. Той стори това в интервю с популярния британски журналист Пиърс Морган, защото по собствените му думи - "не може да продължи работата си".

"Днес в 21:30 ч. предадох на изпълняващия длъжността президент, Педро Роча, моята оставка от поста президент на RFEF. Също така го информирах, че съм направил същото с позицията си в УЕФА за да може позицията ми във вицепрезидентството да бъде заменена", заяви той.

"Не искам испанският футбол да бъде ощетен от тази кампания и преди всичко вземам това решение, след като се уверих, че напускането ми ще допринесе за стабилността, която ще позволи на Европа и Африка да останат обединени в мечтата за Мондиал 2030, което ще позволи най-мащабното събитие в света да бъде пренесено у нас", се добавя в обръщението му, цитирано от dnes.bg.

Вече бившият президент на федерацията попадна в окото на бурята, след като целуна по устата една от футболистките на Испания след триумфа със световната купа - Джени Ермосо.

Случката се разигра на 20 август в Сидни, където се изигра финалния мач от тазгодишния Мондиал при дамите.

Снимка: БГНЕС