Люис Хамилтън ще получава огромни суми по новия договор с "Мерцедес"

 Британецът се обвърза с тима до края на 2025 година

01.09.2023 | 08:21 Редактор: Вяра Димова
Люис Хамилтън ще получава огромни суми по новия договор с

Люис Хамилтън ще получава по около 50 милиона паунда на година според новия си договор с "Мерцедес", съобщиха английските медии. Британецът сложи край на слуховете за бъдещето си, като се обвърза с тима до края на 2025 година. В края на контракта той ще се превърне в най-лоялния пилот в историята на Формула 1, надминавайки времето, за което Михаел Шумахер бе във "Ферари". 

Досега Хамилтън получаваше по около 40 милиона лири, но за миналата година Макс Верстапен взе повече от него, заради силното си представяне и бонусите заложени в неговия контракт. 

На пресконференцията преди Гран При на Италия в неделя, британецът обяви и мотивите за оставането си в "Мерцедес" и Формула 1 изтъквайки, че прави това не за да търси отмъщение за загубената титла през 2021. 

"Аз не съм човек, който иска да отмъщава и не търся изкупление. Това е в миналото и нищо не можеш да направиш. Можеш обаче да се стремиш да се подобриш за в бъдеще. И аз наистина вярвам, че с този отбор можем да спечелим още световни титли и състезания заедно, така че именно затова е насочена цялата ми енергия" заяви Люис, цитиран от gol.bg.

Снимка: БГНЕС