Нешка Робева създава фондация и творческа база за талантливи деца

Фондацията ще се казва "Базата"

31.08.2023 | 14:43 Редактор: Михаела Димитрова
Нешка Робева създава фондация и творческа база за талантливи деца

Традиционният турнир по художествена гимнастика "Левски Къп" и Приз "Маргарита Рангелова", който тази година ще се проведе от 1 до 3 септември, е посветен на 70-годишнината на "синия" клуб и за първи път ще има награден фонд.

"Тези дни непрекъснато ми се върти в главата мото, което е на герба на София – "Расте, но не старее". Така си мисля за "Левски". 70 години са сериозна възраст, но в клуба без прекъсване звучи детска глъч и много смях, много радост, е от време на време и сълзи, разбира се без това не може. Аз вече се оттеглих, отивам повече към легендите. Макар и от разстояние, аз поддържам връзка с момичетата, които останаха да работят в клуба, с Валентина Симеонова, която пое председателството. Предстои да учредим фондация "Базата", сподели Робева.

По нейни думи фондацията ще се намира в село Трудовец, само на 200 – 300 метра от моята къща. Искаме да я направим не само за децата от спорта. Искаме да я  направим за талантливи деца на България,  да идват  и да провеждат своите зелени училища, да се докоснат до природата, да направят своите майсторски класове", каза още тя.

"На 12 декември по традиция ще направим нашето шоу в НДК. Още не сме пуснали билетите. Всичко, което в последните години събираме като средства, го разпределяме между клубовете по спортове, по изкуство или самодейност и сега ще разпределяме от тази пари и за фондацията, чиято цел е просвещение и откриване и подпомагане на таланти", допълни Робева, цитирана от БНР.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат световните и европейски шампионки от ансамбъла на България Камелия Петрова и Рейчъл Стоянов, световните и европейски шампионки Ева Емилова и Габриела Пеева от националния ансамбъл по художествена гимнастика за девойки. 

Снимка: БГНЕС