Страхотни новини за "Левски": Муани е аут за реванша, "Айнтрахт" продаде и защитник

Звездата на отбора от Франкфурт отказва да играе и настоява за трансфер в ПСЖ

30.08.2023 | 14:28 Редактор: Тодор Петров
Страхотни новини за

"Айнтрахт" (Франкфурт) продаде левия защитник Кристофер Ленц на носителя на Купата и Суперкупата на Германия по футбол РБ Лайпциг за 1 милион евро, съобщи ДПА.

28-годишният Ленц не влизаше в плановете на старши треньора на "червено-черните" Дино Топмьолер, като от началото на сезона записа само едно участие с 9 игрови минути като резерва.

В същото време звездата на съперника на "Левски" в плейофния кръг за влизане в групите на Лигата на конференциите - Рандал Коло Муани, е готов за стачка и неподчинение, след като германският клуб отказва да го продаде на Пари Сен Жермен, съобщава вестник "Билд".

Коло Муани вече се е разбрал за личните си условия и за петгодишен договор с клуба от Париж, като е дал да се разбере на ръководството на "Айнтрахт", че неговото желание е да напусне клуба до края на трансферния прозорец, който е в петък.

Според официалния сайт на "Айнтрахт" Коло Муани е информирал ръководството на клуба, че няма да се яви на тренировката на отбора в сряда и, че няма да играе в реванша срещу Левски в четвъртък вечер, тъй като клубът от Бундеслигата не е спазил обещанието да продаде футболиста при добра оферта през това лято. 

"Опознахме Рандал по различен начин и познаваме вече истинския му характер. Ще играем срещу "Левски" София без него. За нас това е най-важният мач сега и е приоритет за клуба. Отборът ни е от високо качество и е напълно фокусиран върху утрешния мач", коментира пред сайта спортният директор на клуба Маркус Крьоше.

Снимка: БГНЕС