Звездата Кудус напуска "Аякс", "Барселона" остана без Педри за един месец

В лагера на "Лудогорец" могат да си отдъхнат

24.08.2023 | 14:22 Редактор: Тодор Петров
Звездата Кудус напуска

"Аякс" (Амстердам) ще се раздели с полузащитника Мохамед Кудус в края на тази седмица или началото на следващата, съобщава "Скай Спортс". В информацията се твърди, че ганайският офанзивен халф няма да играе тази вечер в турнира Лига Европа срещу българския "Лудогорец".

Ганайският офанзивен халф ще подпише договор за пет години и опция за още една с "Уест Хям". Към него има оферта и от друг английски клуб, но футболистът предпочита да играе за "чуковете". Трансферът на Кудус ще бъде в размер на 35,5 милиона паунда и още 2,5 милиона под формата на бонуси.

В същото време стана ясно, че полузащитникът на "Барселона" Педри Гонзалес ще пропусне следващия около месец заради проблем в бедрото, съобщават медиите в Испания, като самият клуб потвърди контузията днес.

Докато каталунците не дадоха конкретика относно точния период на възстановяване, иберийските медии предадоха, че става въпрос за около четири седмици. 20-годишният испански национал не игра в по-голямата част от втория полусезон на миналата кампания поради проблем в подколянното сухожилие. 

Снимка: БГНЕС