Рашфорд: Ще подобря клубния рекорд на Уейн Руни, имам висока цел

Преди началото на всеки сезон целта ми е минимум 20 гола, каза нападателят на "Манчестър Юнайтед"

03.08.2023 | 15:10 Редактор: Вяра Димова
Рашфорд: Ще подобря клубния рекорд на Уейн Руни, имам висока цел

Нападателят на "Манчестър Юнайтед" Маркъс Рашфорд вече гледа към клубния рекорд на Уейн Руни, а освен това има амбициозна цел за предстоящия сезон.  Голмайсторът на отбора, който поднови договора си наскоро до лятото на 2028 година, има на сметката си 123 попадения за "Червените дяволи" в 359 участия, докато Руни има повече от два пъти повече – 253, но това не притеснява Рашфорд. 

"Надявам се, че ще мога да подобря клубния му рекорд. Човек никога не знае какво ще се случи, но моята цел винаги е да бележа и да давам асистенции, така че има шанс това да се случи. Вече говорих с Уаза (Руни) по въпроса и той иска да счупя рекорда му" заяви Рашфорд в интервю за Гари Невил. 

"Би било много хубаво, ако го сторя, тъй като все пак съм израснал в този клуб и се надявам, че ще получа възможност да постигна това", добави футболистът, който през миналия сезон вкара 30 гола в 56 мача, но сега е вдигнал летвата още по-високо, цитиран от gol.bg.

"Преди началото на всеки сезон целта ми е винаги минимум 20 гола. През последния обаче вкарах 30, така че трябва да опитам да надмина това постижение. В края на кампанията имах проблеми с контузии и ако сега съм здрав, определено вярвам, че мога да стигна 35 или 40 дори" категоричен е Маркъс. 

Снимка: БГНЕС