Григор Димитров тръгна с чиста победа на турнира във Вашингтон

Първата ни ракета надделя над Макдоналд със 7:6, 6:2

01.08.2023 | 23:03 Редактор: Михаела Димитрова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира за мъже във Вашингтон, след като елиминира американеца Макензи Макдоналд със 7:6 (8:6), 6:2. В следващия етап българската звезда чака съперника си от мача Емил Русувуори (Финландия) – Йошихито Нишиока (Япония).

Григор Димитров като номер 5 в основната схема на турнира нямаше мач в първия кръг и логично беше по-свеж, след като представителят на домакините Макензи Макдоналд се справи с аржентинския ветеран Диего Шварцман с 6:3, 6:3.

В първия сет и двамата тенисисти печелеха подаванията си, като при свой сервис почти нямаха проблеми. Димитров имаше проблеми за 2:1, но след средата на частта стана все по-уверен. В 12-ия гейм Димитров можеше да нанесе удар с реализиран пробив, след като поведе с 15:0 и 30:15, но след това позволи Макдоналд да му поведе с 40:30. Димитров изравни, но следващите две точки бяха за американеца и така се стигна до тайбрек. В него българската първа ракета изоставаше с 1:3, но обърна със силна серия до 5:3 и в крайна сметка спечели допълнителната част с 8:6.

Григор Димитров започна блестящо втория сет с пробив на 15, а след това с два минаващи удара просто отказа съперника си и взе втория гейм на нула. Уверената игра при свой сервис продължи и в следващите две подавания българинът даде само точка на Макдоналд.

Добрата игра при начален удар се затвърди и в последните два гейма, които също бяха на сметката на Димитров. Той направи втори пробив във втория сет, а след това категорично спечели и последното си подаване в мача, за да затвори частта с 6:2.

Снимка: БГНЕС