Намушкаха фен на "Левски" в Скопие, камъни летяха по българите (+ВИДЕО)

Мачът е определен с висока степен на риск, полицията е мобилизирана

27.07.2023 | 21:50 Редактор: Елеонора Танева

Ескалация на напрежението на мача между "Левски" и "Шкупи" в Скопие.

Футболен фен на "Левски" беше намушкан при нападение преди мача. Първоначално имаше информация, че е с опасност за живота, по-късно от МВнР уточниха, че такава няма

Група привърженици на "сините" беше нападната в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите, съобщи сайтът "Спорт 1". 15 български граждани са задържани от полицията.

Телевизия "Клан" излъчи видео, в което се вижда как местните жители от квартал Чаир хвърлят кофи за боклук по коли, в които се намират български фенове, пристигнали в Северна Македония специално за футболната среща.

На входа на стадион “Тодор Проески”, в зоната под трибуните, група фенове влязоха в конфликт със служители на полицията, който бързо прерасна във физическа саморазправа. Във видеоклиповете се виждат летящи бутилки от сок или бира, както и някои по-големи предмети, пише БТА.

Мачът е определен с висока степен на риск, а полицията е мобилизирана през целия ден ден, за да предотврати евентуални инциденти. 

Преди началото на мача в профила в Instagram на фенклуба на "Левски" беше публикувана снимка на фенове с българското знаме и надпис: "Македония е българска".


1
0 rate up comment rate down comment 0
българин
преди 9 месеца
Сръбските б*клуци не спират с провокациите. Ще направят всякакъв театър за да може българи и македонци да се мразят. Сигнализирай за неуместен коментар