Шок за "Лудогорец" на старта на сезона: Новакът "Крумовград" разби разградчани

Шампионите отстъпиха с 1:3 при гостуването си на базата на "Ботев" (Пловдив) в "Коматево"

15.07.2023 | 07:07 Редактор: Тодор Петров
Шок за

"Лудогорец" допусна нова тежка загуба на старта на новия футболен сезон. След като отстъпи с 0:2 на "Балкани" в първия мач от I предварителен кръг на Шампионската лига, отборът загуби и дебютната си среща от родното първенство – 1:3 от новака "Крумовград". Мачът се изигра на клубната база на "Ботев" (Пловдив) в "Коматево".

За трети път в своята история "Лудогорец" губи като гост от новак на старта на шампионата – такива бяха случаите с "Любимец" и "Хасково".

Още с първия си удар към вратата на шампионите "Крумовград" откри резултата в 6-ата минута. Серкан Юсеин центрира от първия ъглов удар за домакините около точката за дузпа, където Иван Йорданов изпусна капитана Божидар Кацаров, който засече точно с десния крак в долния десен ъгъл на Симон Слуга – 1:0.

В 17-ата минута "Крумовград" вкара втори гол с втория си точен удар в мача. Александър Колев отигра с глава за Юсеин, който тръгна отдясно към паналтерията, след което центрира технично във вратарското поле, а там Георги Терзиев не успя да пресече, Пипа също закъсня, а Колев засече точно във вратата на Слуга за 2:0.

"Лудогорец" върна едно попадение преди почивката. В 39-ата минута Педро Нареси намери Спас Делев, който с едно докосване отигра за Доминик Янков, който си взе топката, нагласи си я на десния крак и с хубав фалцов удар с десния крак пред дъгата на наказателното поле прати кълбото неспасяемо в долния ляв ъгъл на Янко Георгиев за 2:1.

Вместо да изравни резултата обаче, шампионът на България допусна трети гол, пише "Тема спорт". Заслугата за него бе най-вече на Симон Слуга, който направи огромна грешка. Вратарят на "Лудогорец" излезе извън наказателното си поле, за да изчисти една изритана топка, но вместо срещна тялото на Китан Василев и кълбото попадна на пътя на Мартин Сораков, който от  границата на наказателното поле нямаше как да пропусне на празна врата – 3:1. 

Снимка: БГНЕС