Първа победа за България на SENSHI 17, Делян Георгиев спечели с единодушно съдийско решение

Лувита Гутиерез стигна до убедителен успех при дебюта си на SENSHI след нокдаун със "спининг бак фист"

08.07.2023 | 19:59 Редактор: Елеонора Танева
Първа победа за България на SENSHI 17, Делян Георгиев спечели с единодушно съдийско решение

Делян Георгиев постигна победа с единодушно съдийско решение над Луис Густаво, за да донесе първа българска победа за вечерта на SENSHI 17. Българинът попадна в трудна ситуация в първия рунд, когато хванат в ключ на земята, но успя да издържи 30-те секунди и Шихан Семи Шилт ги изправи.

След това българинът демонстрира малко повече предпазливост при тейкдауните, за да подходи подобаващо в атаките си и именно това му спечели победата този KWU Open бой при 68-килограмовите.

В друг мач Алишер Карменов постигна убедителен успех над Винченцо Алдомнес във втория мач от галата по повод SENSHI 17 край морето. Казахстанецът демонстрира огромен набор от техники, като дори в края на срещата едва не реализира зрелищен нокаут със завъртане и пета в главата на италианеца.

Арбитрите отсъдиха 30:27, 30:27 и 30:26 в полза на Карменов и той напълно заслужено ще се прибере у дома с победата.

Преди това Лувита Гутиерез стигна до убедителен успех при дебюта си на SENSHI 17, справяйки се с Монтана Артс в боя им по правилата на KWU Full Contact категория до 57 кг. при дамите. Испанката реализира красив нокдаун със "спининг бак фист", но това не бе достатъчно, за да откаже нидерландката. Тя демонстрира сърце и успя да довърши двубоя.

Арбитрите в крайна сметка дадоха 30:26, 30:27 и 30:26 в полза на Гутиерез.

Четете повече в boec.bg.