"Левски" победи "Пирин" (Благоевград) в първата контрола и за двамата тима

През второто полувреме направилият повторен дебют начело на "сините" Николай Костов пусна изцяло нов отбор

25.06.2023 | 20:22 Редактор: Елеонора Танева

"Левски" победи "Пирин" (Благоевград) с 2:1 в учебна игра на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Това бе първа проверка и за двата отбора, които започнаха подготовката си преди броени дни. "Сините" вкараха голове в първата и последната минута на мача чрез Преслав Бачев и Рикардиньо от дузпа, а между тях се разписа Даниил Кондраков за "орлетата".

"Сините" откриха резултата още преди да изтече първата минута, след като Асен Митков пусна пас между няколко защитника за Преслав Бачев, който с левия крак технично преодоля вратаря Ковальов.

Пирин изравни в 27-ата минута, след като първоначално Михайлов отрази удар на Тасев, но не успя да хване топката, а Даниил Кондраков бе точен при добавката.

През второто полувреме направилият повторен дебют начело на "Левски" Николай Костов пусна изцяло нов отбор, в който отсъстваха само националите на тима, получили по-голяма почивка след европейските квалификации, както и контузените Роналдо и Билал Бари, за когото не се знае кога ще се възстанови.

В 89-ата минута Уелтън се вклини между двама защитници на гостите в наказателното поле и бе съборен, като Рикардиньо хладнокръвно донесе успеха от отсъдената дузпа с удар в долния ляв ъгъл на вратата.

Четете повече на gol.bg.

Снимка: lap.bg