Испания повали Италия с гол в края и е на финал Лигата на нациите

Иберийците ще се борят с Хърватия за трофея от турнира

16.06.2023 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

С доста късметлийски гол Испания излъга Италия с 2:1 в Енсхеде и стигна до финала в Лигата на нациите, където в неделя ще се изправи срещу Хърватия. 

Двата тима си размениха по един гол в началото и направиха много силно първо полувреме. След паузата темпото спадна, но все пак късметът бе за иберийците, които се добраха до триумфа, но те бяха и по-активни, така че заслужено победиха. 

Ла Фурия вкара още в 3-ата минута. Бонучи не се ориентира и почти загуби на границата на наказателното поле, след като преди това взе топката от вратаря на своя отбор. Секунди след това обаче той все пак допусна Йереми Пино да му открадне и след това нападателят спокойно вкара топката в далечния ъгъл. 

Италианците обаче бързо изравниха. Льо Норман отби с ръка в наказателното поле след удар от въздуха на Дзаниоло, а дузпата бе превърната в гол от Чиро Имобиле.

В 88-ата минута обаче героят за "Манчестър Сити" от Шампионската лига - Родри, който влезе от пейката, стреля отдалеч, получи се двоен рикошет в двама италианци и останал сам пред вратата влезлият от пейката Хоселу донесе успеха на Испания. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС