12 отбора взеха участие в Concordia Charity Cup - Футбол за невидимите деца

Вторият благотворителен турнир събра хора със спортна страст и желание за подкрепа

14.06.2023 | 14:13 Редактор: Михаела Димитрова
12 отбора взеха участие в Concordia Charity Cup - Футбол за невидимите деца

Второто издание на CONCORDIA CHARITY CUP - Благотворителният футболен турнир на Фондация "КОНКОРДИЯ България", се проведе миналата събота, 10 юни 2023 г. в "Спортна София". Превърналото се в традиционно събитие тази година събра още повече любители на футбола от бизнес компании с деца и младежи в неравностойно положение - членове на Футболен клуб "Конкордия". Събраните средства са на стойност 5600 лв. и ще бъдат използвани за спортно-социалната програма на фондацията.

Във футболния турнир взеха участие 10 отбора от компаниите SiteGround, Кока-Кола ХБК България, УниКредит Булбанк АД, Билла България ЕООД, Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, Каргил България ЕООД, Ingram Micro, Експириън България ЕАД, Yettel и ФК Инферно. Футболен клуб "Конкордия" участва с два отбора: Конкордия Junior съставен от младежи, които тренират при нас в момента, и Конкордия All Stars - съставен от бивши играчи от отбора и служители на КОНКОРДИЯ България - запалени любители на футбола. За доброто настроение, поддържане на спортната страст и актуална информация за развитието на мачовете се грижеше спортният журналист Бюлент Мюмюнов - водещ на турнира.

CONCORDIA CHARITY CUP 2023 премина с много емоции, спортен дух и честна игра. Футболистите показаха едно прекрасно съчетание от професионални умения във футбола, спортен хъс за победа и истинско желание за подкрепа на спортно-социалната кауза, която ги събра на този турнир. И като във всеки турнир имаше и победители, и отбори, които играха също толкова добре, но нямаха късмета да заемат първите места.

Първо място достойно зае oтборът на Кока-Кола БХК, който тази година дебютира в турнира. Играчите от компанията показаха завидни умения на повечето позиции в отбора, но като най-добър се отличи техният вратар, който получи специалната награда "Най-добър вратар". На второ място се нареди отборът на Ingram Micro Bulgaria, който се раздаде на терена и подобри резултата си от миналата година, когато завърши трети. Тази година те получиха още една заслужена награда - за "Най-полезен играч". Третото място зае отборът на УниКредит Булбанк АД, чиито играчи дадоха най-доброто от себе си до крaя на турнира и в последната битка победиха отбора на ФК Инферно. Отборът на Каргил България ЕООД не се нареди в класацията, но се отличи с изключително тактична и честна игра, а един от играчите им получи наградата за "Голмайстор" в турнира.

Бронзов спонсор на CONCORDIA CHARITY CUP 2023  е Каргил България ЕООД, а медийни партньори: БНР, Gol.bg, Bulgaria ON AIR, Offnews.bg, Marginalia.bg. Турнирът набира средства за продължаване на спортно-социалната програма за деца и младежи в неравностойно положение, която фондацията осъществява успешно вече 7 години. Футболен клуб КОНКОРДИЯ официално е регистриран към БФС и участва в първенства на национално ниво. Помага за социалната интеграция на деца и младежи в неравностойно положение чрез силата на спорта. В него всеки е добре дошъл, без значение от години, пол, етническа принадлежност, икономически и социален статус. Имаме едно условие - всички футболисти да ходят редовно на училище. Повече от 200 деца са преминали през футболните отбори (за момичета и момчета), клуб по шах и спортно катерене през 2022 г. В момента във ФК КОНКОРДИЯ тренират 80 деца.

Всички футболисти изразиха своята благодарност за възможността да участват в  CONCORDIA CHARITY CUP и заявиха готовност да подкрепят спортно-социалната кауза на "КОНКОРДИЯ България" и през следващата година. Ние ги очакваме и благодарим за подкрепата!