Топузаков: Загуба от ЦСКА тежи, не съм удовлетворен, че "Лудогорец" е шампион

Треньорът на "Левски" обясни загубата във Вечното дерби

08.06.2023 | 07:23 Редактор: Тодор Петров

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков обясни причините за загубата от ЦСКА с 0:2 в последния кръг на първенството, но освен това се спря и на други проблеми в клуба, както и предстоящия бараж за място в Лигата на конференциите срещу "Арда".

"Не съм очаквал такъв срив в нашата защита. Не само и головете, които допуснахме, бяха меко казано леки. Като цяло играта изобщо не ни се получи – много технически брак, губехме всяко единоборство, първа и втора топка печелеше противникът, в изграждането на атаките също много грешки. Не успяхме да изградим нещо интересно в атака. Лош и неуспешен мач за нашия отбор", започна Топузаков.

"Просто ние бяхме готови за всяка схема на игра на ЦСКА. Не ни изненадаха с нищо, но в крайна сметка трябва да надделяваш в единоборствата. Трябва да бъдеш по-агресивен. Ние днес не показахме, че можем да се надиграваме с противника във въпросните компоненти. И битката я загубихме най-вече в психологическото предимство, което получиха след първия гол, който те отбелязаха", посочи треньорът на "Левски".

"Не искам да правя анализи за минали неща как сме играли. Говорят за 5-6 човека, но аз мога да кажа, че имаше и национали. Не може в седмица да изиграем три мача на най-високо ниво. Нормално е да направя ротации, да дам шанс на повече футболисти и аз много отдавна съм казал, че нашият най-важен мач е т.нар бараж за Европа, в който "Левски" трябва да победи и да си постигне целта. За да има финансови приходи за клуба и имидж в Европа", каза още Топузаков.

За баража с "Арда" той каза: "Не знам какво да очаквам. Ние променихме всякакви планове в тази тренировъчна седмица, за да може на 72-ия час възможно най-високо ниво като възстановяване. Но след днешния мач смятам, че психологическата гледна точка е най-важна. Знаем, че когато отборът загуби, умората натежава повече. Кордоба е далече от това да вземе участие, той води тренировки по индивидуален план. В Пловдив пък играхме без Краев и Филип Кръстев, които бяха наказани. Но се справяме с наличните".

"За мен няма удовлетворение от това, че "Лудогорец" е шампион, а не "вечният съперник". Аз не мога да приема загуба от ЦСКА. Тези загуби ги преживявам. Казах, че каквото си заслужиш, това и получаваш в края на сезона. Нашата цел е Европа. Но когато не си шампион, аз пак няма да бъда щастлив, дори и да я изпълним", подчерта Топузаков.

Снимка: Lap.bg