Илич: Много е трудно да се бориш за титла при такива обстоятелства

Изключително горд съм от моите момчета, защото сами се борихме срещу всички, заяви треньорът на ЦСКА

08.06.2023 | 07:17 Редактор: Тодор Петров

Треньорът на ЦСКА Саша Илич бе много емоционален след успеха на неговия отбор над "Левски" с 2:0 в последния кръг на първенството. Успехът обаче не помогна за нещо повече от второто място, тъй като "Лудогорец" по същото време победи във Варна срещу "Черно море".

"Изиграхме един фантастичен сезон. И съм изключително горд от моите момчета, защото сами се борихме срещу всички. Спечелихме 84 точки, а не сме играли срещу отбори, които играят с юноши, нямахме по 12-15 минути продължения на мачовете. Не се гледаше и ВАР само когато трябваше да се гледа за нас", започна Илич.

"Единствената глупост, която направихме през сезона, беше мачът срещу "Септември", когато не бяхме феърплей. Въпреки тази победа срещу най-големия ни съперник "Левски", която ми горчи много, аз съм мотивиран да продължим напред. Много е трудно да се бориш за титла при такива обстоятелства. Може да нямаме някакви изключителни качества, може да спечелихме доста мачове на късмет, може треньорът да не е перфектен или съвършен, но имаме момчета, които имат изключителен характер и трябва да наблегнем на това", продължи сръбският треньор.

"Когато дойдох в ЦСКА, вярвайте ми, да се борим за титлата беше нещо немислимо. Но стъпка по стъпка, мач след мач, ние се доближавахме и все повече си вярвахме. В началото, когато аз дойдох, имаше бойкот на феновете, стадионът беше почти празен. Но ние работихме тихо, стъпка по стъпка започнахме да връщаме феновете на стадиона. И е нормално да има горчивина, защото спечелихме 84 точки, но се оказаха недостатъчни за шампионската титла", каза още Илич.

Снимка: БГНЕС