Лудост: "Барселона" се разделя с 11 играчи, за да си върне Лионел Меси

Сред играчите в списъка са някои от звездите на каталунците

25.05.2023 | 07:56 Редактор: Тодор Петров
Лудост:

Серхио Бускетс поясни, че напускането му няма нищо общо с въпроса за финансовия феърплей, но истината е, че лидерите на "Барселона" имат план, за да стимулират завръщането на Лионел Меси в Испания. Той включва продажбата на 11 футболисти в следващия пазар през лятото, в който европейските клубове инвестират повече пари.

Информацията беше публикувана от вестник "Спорт", докато се чака напускането на Меси от ПСЖ и Ла Лига да одобри икономическия план, представен от каталунския клуб, който трябва да освободи около 250 милиона евро, за да намали масата на заплатите на първия отбор.

И играчи от ранга на Жорди Алба, Клеман Ленгле, Сержиньо Дест, Ансу Фати, Феран Торес и Самуел Умтити, наред с други, могат да попаднат в изходящия трансферен списък.

По-конкретно, ръководителите на "Барселона" възнамеряват от една страна да предоговорят високи договори, а от друга - да търсят чисти пари от трансфери, пише "Труд". Този последен списък се допълва от Абде Езалзули, Нико Гонсалес, Алекс Коладо, Пабло Торе, Алекс Каядо, Ансу Фати, Феран Торес, Пабло Торе, Жорди Алба и Франк Кеси. 

Снимка: БГНЕС