Шави: Завръщането на Меси е във въздуха

"Буси ни напуска и това е доказателство, че се нуждаем от дефанзивен стожер", каза треньорът на "Барселона"

22.05.2023 | 21:06 Редактор: Искра Ангелова
Шави: Завръщането на Меси е във въздуха

Треньорът на "Барселона" Шави отново се спря на бъдещето на Лионел Меси и увери, че ситуацията за следващия трансферен пазар "виси във въздуха" и че "това зависи много от неговото намерение".

"Това е във въздуха, зависи от много неща. В крайна сметка той е грандиозен футболист, приятели сме и ще видим дали ще стане или не. Зависи много от намеренията му", заяви Шави на пресконференция по повод двубоя срещу "Валядолид".

Забавянето на одобрението на Ла Лига за завръщането на капитана на аржентинския национален отбор е свързано с факта, че "Барселона" все още е в схема 3-1. Това означава, че от три спечелени евро от клуба за трансфери може да бъде ползвано само 1 евро.

И предложението, което каталунският отбор направи миналата седмица - и което днес има принцип на споразумение - изисква връщане към схемата 1-1 с финансов план, който предвижда приходи от 230 000 000 евро от реклама, продажба на билети, телевизионни права и други.

Във всеки случай Шави е наясно, че отборът трябва да се подсили, ако иска да подобри стремежите си през следващия сезон: "Искаме да спечелим всички титли от следващия сезон. Вече планираме. Нека видим къде можем да стигнем по отношение на трансферите, тъй като финансовият аспект все още ни тежи." 

Запитан за плановете за следващия сезон, цитираният от "Труд" треньор на отбора на "Барса" обясни, че "десният фланг не е приоритет номер едно".

От друга страна, приоритет е да се намери заместник на Серхио Бускетс: "Буси ни напуска и това е доказателство, че се нуждаем от дефанзивен стожер на високо ниво за следващия сезон. Колкото повече се укрепваме, толкова по-конкурентоспособни ще бъдем."

Снимка: БГНЕС