Медведев ще играе на финала в Рим, Рибакина завоюва титла на УТА 1000

Мачът Медведев-Циципас продължи 5 часа заради дъжд, Рибакиня спечели след контузия на Анехлина Калинина

21.05.2023 | 10:13 Редактор: Петя Кръстева
Медведев ще играе на финала в Рим, Рибакина завоюва титла на УТА 1000

Руснакът Даниил Медведев се класира за финала на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на клей в Рим с награден фонд 7,7 милиона евро.

Поставеният под номер 3 Медведев надделя над пети в схемата Стефанос Циципас (Гърция) със 7:5, 7:5 за 107 минути.

Двубоят се проточи повече от пет часа поради прекъсвания заради дъжд, а двата сета се развиха по идентичен начин. Руснакът пропиляваше ранен пробив аванс, но с по един ключов брейк в 11-ия гейм си осигури успеха.

Забавлявах се. Беше трудно с тези прекъсвания  заради дъжда,  защото трябваше да загрявам шест или седем пъти. Това понякога може да те ядоса и да те напрегне допълнително, но на мен, не знам защо, някак си ми беше смешно.  Толкова много пъти треньорът ми идваше и ми казваше: "ОК, отварят корта, трябва да загрееш. Отивахме,  започвахме, но в един момент получавахме съобщение, че дъждът се е усилил и трябва да спрем. Тогава просто избухвахме в смях и всичко беше наред. Когато все пак трябваше да играя, се справих добре",  каза Медведев, цитиран от gol.bg

Шампионката от "Уимбълдън" Елена  Рибакина  (Казахстан)  пък спечели за първи път силния  турнир по тенис на клей от сериите УТА 1000 в Рим с награден фонд 3,57 милиона евро.

Поставената под номер 7 Рибакина надделя над 30-ата в схемата Анхелина Калинина (Украйна) с 6:4, 1:0 и отказване на съперничката заради контузия на лявото бедро.