Боряна Калейн през сълзи: Посвещавам титлата на себе си и своя треньор

Гимнастичката се завърна на килима след около месец пауза

20.05.2023 | 21:15 Редактор: Петя Кръстева
Боряна Калейн през сълзи: Посвещавам титлата на себе си и своя треньор

Боряна Калейн донесе дълго чаканата абсолютна европейска титла за България, след като триумфира на шампионата на Стария континент в Баку, Азербайджан. Това е първо злато за страната ни в многобоя след това на Мария Петрова от Солун 1994 г.

Силно развълнувана и със сълзи на очи Калейн заяви, че е имала усещането за успех.

"Имах предчувствие, че това Европейско ще ми донесе успех и късмет, но не тръгвах с такава нагласа, за да не се пренавия в повече.  Исках просто да съм концентрирана и да си изиграя съчетанията, Определено имаше напрежение, защото състезанието е важно, но въпреки това съм много щастлива, че успях да се мобилизирам", каза шампионката.

Калейн се завърна на килима след около месец пауза.

"Със сигурност имах нужда от почивка. Не знам дали това е причината сега да се окича с този златен медал, но в дадения момент тогава имах нужда от това да спра и просто да остана малко насаме със себе си, да помисля за други неща, освен гимнастиката", добави тя.

Грацията посвети отличието на себе си и на своя личен треньор Марияна Памукова, предаде БНР.

"Искам да посветя този медал на себе си, защото минах през много трудни неща. Да, имаше много хора, които ме подкрепиха, за което съм им страшно благодарна, но в крайна сметка аз самата успех да намеря сили да продължа. Посвещавам го на себе си и на личния си треньор Марияна Памукова - най- много дължа този медал на нея, защото сме вече 17 години заедно от моя първи ден в залата", каза Калейн.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Калейн
преди 11 месеца
Калейн е много по-добра от Копейкин! Сигнализирай за неуместен коментар