Зрелищен финал в SENSHI 16: Александър Петров грабна победата при труден двубой

Професионалната бойна галавечер SENSHI отново предложи незабравима бойна нощ с впечатляващ състав от опитни бойци

14.05.2023 | 07:45 Редактор: Михаела Димитрова
Зрелищен финал в SENSHI 16: Александър Петров грабна победата при труден двубой

Професионалната бойна галавечер SENSHI отново предложи незабравима бойна нощ с впечатляващ състав от опитни бойци от различни дисциплини на бойните изкуства и вдигна адреналина на публиката с висококачествено бойно шоу.

В девети двубой - Флорин Матей стигна до труден успех над Юнес Бенмалек в една от битките от тежка категория на SENSHI 16.

Двамата влязоха в доста размени и за неутралния зрител бе трудно да реши в чия полза се завърши срещата.

Трудната задача все пак се падна на арбитрите и те вдигнаха ръката на Молдовеца, въпреки протестите на белгийския лагер.

В десети двубой -  Никола Филипович спечели и втората среща за Сърбия по време на SENSHI 16 след тази на Никола Тодорович по-рано. Тя дойде срещу Ярослав Линич от Молдова.

107-килограмовият гигант предложи повече техники и така по-често намираше целта, докато молдовецът залагаше повече на силата.

Отличната защита на Филипович му донесе заслужен успех в съдийските карти и той ще се прибере у дома с успеха.

В единадесети двубой -  Мариян Димитров изкупи греха си от последния мач срещу Педро Оливейра на SENSHI 15 и този път нокаутира противника си в рамките на 30 секунди при завръщането си на галата.

В негова жертва се превърна Ламин Гайе от Испания, който падна на земята след една десница край въжетата и след това изпадна в глуха защита. Съдията реши да се намеси малко по-бързо от нужното, но явно липсата на отговор от Гайе му даде знак, че всичко е приключило.

В дванадесети двубой -  Еди Руиз постигна огромна победа на SENSHI 16, след като пристигна във Варна и взе победа над един от родните любимци – Михаил Велчовски.

Испанецът наложи волята си след страхотно поддържане на дистанцията с оглед по-високия си ръст и леко предимство в килограмите.

Велчовски все пак заслужи наградата си за "Спортен дух", защото направи всичко възможно, за да преобърне мача. Не бива да забравяме, че той се отзова само 24 часа преди срещата, тъй като трябваше да замести Теодор Христов, информира boec.bg.

В последния тринадесети двубой -  Александър Петров и Франджис Гома предложиха най-голямото зрелище на вечерта в SENSHI 16, както подобава на едно главно събитие от подобен магнитуд.

Двамата демонстрираха изключителна издръжливост и след някой свирепи размени създадоха впечатлението, че нокаутът наближава, но характерът им на войни направи така, че имаха нужда от допълнителен четвърти рунд, за да разрешат спора си.

Публиката изигра своята роля в най-сюблимния момент, отдавайки пълната си подкрепа на Сашо, за да може в крайна сметка да триумфира с една от най-трудните победи в кариерата си.