Чуждестранен треньор сменя Топузаков, на Топчо предлагат директорски пост

Офертата е да поеме детско-юношеската школа на "Левски"

12.05.2023 | 09:34 Редактор: Елеонора Танева
Чуждестранен треньор сменя Топузаков, на Топчо предлагат директорски пост

Временният треньор на "Левски" Елин Топузаков няма да продължи да води тима и през следващия сезон. Появиха се слухове, че ако 46-годишният специалист класира "сините" за европейските клубни турнири, ще получи вот на доверие и ще остане начело на отбора, но това вече е ясно, че няма да се случи, въпреки резултатите на Топузаков до края на сезона.

От новата кампания "Левски" ще бъде воден от чужденец, а на бившия капитан на "сините" е предложен директорски пост. Мажоритарният собственик Наско Сираков и временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор Даниел Боримиров са предложили на Топчо да стане шеф на детско-юношеската школа.

"В момента академията е без човек, който пряко да я ръководи, след като Йончо Арсов напусна клуба заедно със Станимир Стоилов и неговия щаб. За тази позиция се появи и вариант в лицето на бившия методист в школата Нестор Юруков. Той работеше в академията по времето, когато Даниел Боримиров бе шеф на това звено. В момента преподавателят е консултант в тази на "Лудогорец", пише "Тема:Спорт".

Не е ясно дали 46-годишният Топузаков ще иска да зареже треньорската си професия и да поеме ръководенето на школата. Преди първия си мач начело на тима през април той ясно посочи каква линия на работа следва.

"Не искам да влизам в ролята на Станимир Стоилов. Невъзможно е да го заместя. Присъствал съм на неговите тренировки, негов ученик съм. Той е направил нещо невероятно и ще се опитам да продължа линията му. Страх нямам. За втори или трети път се явявам в такава позиция. Имам достатъчно рутина и опит да се ориентирам в ситуацията. Трябва да се продължи напред", заяви тогава Топузаков.

Снимка: lap.bg


1
0 rate up comment rate down comment 0
КОЙ ПЛАЩА?
преди 11 месеца