Топузаков: Трябва да сме по-концентрирани, а не припряни, финансите не са моят ресор

"Ботев" е един от петте топ отбора в България", каза треньорът на "сините"

28.04.2023 | 17:23 Редактор: Искра Ангелова

"Ботев" е един от петте топ отбора в България, очаквам страхотна атмосфера. Това заяви старши треньорът на Левски Елин Топузаков на днешната си пресконференция преди гостуването на "сините" на "Ботев" (Пловдив). Утре вечер от 20:00 часа "канарчетата" се завръщат на "Колежа" с двубой срещу столичния гранд, а трибуните ще бъдат препълнени.

"Не вярвам, че ще бъде коз за "Левски". И двата отбора ще бъдат пределно мобилизирани, един футболен празник на пълен стадион. Ако изключим напрежението в двата отбора, се надявам да стане един футболен празник и да видим футболни достойнства. Амбицията на домакините е очаквана, трябва да отговорим със същата агресия и битка. Вече футболните качества ще наклонят везните в една или друга посока", започна Топузаков.

Бившият футболист на "сините" бе категоричен, че отборът трябва да извлече максимума от мачовете си до края на сезона в Първа лига, а да не гледа към двубоите за Купата на страната, които могат да се отразят на това кои тимове ще играят на бараж за място в евротурнирите.

"Ако се върнем седмица назад, съжалявахме, че пропуснахме победата срещу ЦСКА във Вечното дерби - тази победа над "Берое" не я определям като изстрадана, а като заслужена. В крайна сметка, всяка една победа носи самочувствие и увереност във футболистите, това е сигурно. Всеки един футболист в "Левски" знае, че трябва да играе всеки един мач за победа. Зависим от резултатите в Купата, но за нас е важно всеки мач да трупаме по три точки. Винаги сме се стремили към най-високото място, ще направим максимума, без значение от това, което ще се случи за Купата", допълни той.

Топузаков добави, че "Ботев" е един от петте топ отбора в България и че на "жълто-черните" им приляга да се завърнат на стадион "Христо Ботев" в мач срещу тях.

"Ботев" е един от петте топ отбора в България, с традиции и голяма маса привърженици, те могат да създадат страхотна атмосфера. За нас това трябва да е още по-голям стимул, без значение, че приоритетно стадионът ще бъде пълен с фенове на "Ботев". Мен не ме ласкае, може би така са се стекли обстоятелствата. "Ботев" - "Левски" през годините е бил ключов мач и пораждащ интерес у привържениците. Наистина срещу отбора на "Левски" мисля, че приляга да открият новия си стадион“, завърши Топузаков.

Снимка: Lap.bg.