МВР с крути мерки на мача "Ботев" (Пд) - "Левски", кучета и коне ще бдят за сигурността

Събитието ще се проведе на 29 април

27.04.2023 | 19:50 Редактор: Михаела Димитрова

След близо 10-годишно прекъсване "Ботев" (Пловдив) се връща в своя дом с мач срещу "Левски" на 29 април. Билетите за мача вече са продадени, а бройката на полицейските служители, които ще са ангажирани с охрана, ще бъде сериозна.

"Бройката е около 1000 души, в това число влизат 30 служебни животни, 20 кучета и 10 коня. Още веднъж призоваваме всички, които искат да посетят съоръжението, да дойдат по-рано и своевременно да запълнят местата си на стадиона. Компромис по отношение на пропускателния режим няма да бъде правен" обясни зам.-директорът на МВР Пловдив - Радослав Начев.

Заради ограничения брой паркоместа, ще бъдат затворени булеварди около стадиона, на които паркирането ще бъде разрешено.

"Да се надяваме да се промени отношението на крайните привърженици и на тези, които виждат във футболната среща възможност изразят своята агресия", коментира директорът на МВР Пловдив - Васил Костадинов.

Феновете са вече в очакване на голямото събитие.

"Очаквам да се получи един добър футболен празник, надявам се да няма ексцесии, за да могат феновете и на двата отбора да се насладят на това, което предстои", споделя млад мъж.

"Очакваме победа и се радваме, че най-накрая имаме стадион, на който отборът ще гради своите успехи", каза любителка на футбола.

Феновете ще бъдат посрещнати на ТИР паркинг пред входа на Пловдив и ще влязат в града с полицейски екскорт.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Официален сайт на "Ботев" (Пловдив)