Късен гол спаси "Локо" (Пд) срещу "Славия" и запази мястото му в Топ 6

Пловдивчани стигнаха до 1:1 в "Овча Купел" с попадение на Сегура 3 минути преди края

02.05.2023 | 22:25 Редактор: Искра Ангелова
Късен гол спаси

"Славия" завърши наравно 1:1 у дома "Локомотив" (Пловдив) в среща от 29-ия кръг от шампионата на България. "Белите" остават на седмо място в класирането, докато Локомотив има точка повече от днешния си съперник и запазва шестата си позиция.

След само четири минути игра Светослав Вуцов парира удар на Джовани. В 25-ата минута попадение на Денислав Александров отбеляза гол, който беше отменен заради игра с ръка.

В оставащите минути не се стигна до опасни положения пред двете врати, а Александров шутира над вратата на "белите" в последните секунди на първата част.

В 46-ата минута капитанът Галин Иванов опита да реализира попадение, но Динко Хоркаш се намеси решително.

Две минути след това Иванов изведе Кристиан Добрев, който навлезе в наказателното поле, шутира и прати топката във вратата на пловдивчани.

Последваха опити за натиск за гостите, но сериозен пропуск пред вратата на "Локомотив" направи голмайсторът Кристиан Добрев.

Три минути преди края на редовното време "черно-белите" се добраха до равенството. Джовани Маркес центрира от пряк свободен удар и Хорхе Сегура с глава направи 1:1 с първия си гол в елита на България.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: Lap.bg,