Бурни реакции след драмата с "Тотнъм", съдиите във Висшата лига обвиниха Клоп в лъжа

Категорично отхвърляме твърдението, че поведението му е неприемливо, се казва в официалното съобщение на арбитрите

01.05.2023 | 11:15 Редактор: Вяра Димова
Бурни реакции след драмата с

От организацията на съдиите във Висшата лига обвиниха Юрген Клоп в лъжа и реагираха бурно след избухването на германеца вчера. 

Босът на "Ливърпул" бе бесен на рефера Пол Тиърни, като след драматичната победа над "Тотнъм" с 4:3 го обвини в негативно отношение срещу "червените". 

След победния гол на Диого Жота в 94-ата минута Клоп бурно се затича към 4-ия рефер Джон Брукс, за да ликува като успя да разтегне мускул в задната част на бедрото. След това каза, че реферът Тиърни му е казал неща, които не са били Ок. Последва обаче отговор от реферите. 

"Ние сме наясно с коментарите на Юрген Клоп след мача на отбора му срещу "Тотнъм". Съдиите във ВЛ се записват чрез комуникационна система и след като прегледахме аудиозаписите на съдията Пол Тиърни можем да потвърдим, че той се е държал напълно професионално през цялото време, както и когато показа жълт картон на мениджъра на "Ливърпул", така че категорично отхвърляме обвиненията, че поведението му е било неприемливо" се казва в официалното съобщение на арбитрите, цитирано от gol.bg.

Клоп бе критикуван  за поведението от анализаторите на Острова, въпреки че често емоциите взимат връх при него. Очаква се обаче сагата около изказването му да продължи. 

Снимка: БГНЕС