"Монца" записа успех в Серия "А" срещу "Специя", Антов "топлеше" резервната скамейка

Двубоят приключи с 2:0 след голове на Патрик Чурия и Карлуш Аугусто

29.04.2023 | 07:29 Редактор: Петя Кръстева

"Монца" записа трети пореден успех в Серия "А". Отборът на Валентин Антов срази с 2:0 като гост "Специя" в първия мач от 32-рия кръг на италианския шампионат. За съжаление, българският защитник отново остана на резервната скамейка и не взе участие в двубоя.

Головете за успеха на "Монца" вкараха Патрик Чурия и Карлуш Аугусто. С поредната си победа "бяло-червените" заемат 9 позиция в класирането с актив от 44 точки, докато "Специя" е 17 с 27 точки - точно на 1 точка от зоната на изпадащите.

В 19-ата минута домакините пропуснаха златна възможност да поведат. Ако тук беше паднал гол, то тогава крайният резултат навярно щеше да е много по-различен. Виктор Коваленко беше изведен зад защитата и се озова очи в очи с вратаря Микеле ди Грегорио, но не успя да го преодолее. Стражът демонстрира страхотен рефлекс и запази мрежата си суха.

Две минути по-късно "Монца" наказа пропуска и поведе. Патрик Чурия завърши стойностно нападение с отличен удар точно до страничната греда. Имаше съмнения за засада, които ВАР опроверга. В 44-тата минута "Монца" можеше да удвои аванса си чрез Карлуш Аугусто, но вратарят на "Специя" спаси.

Във финалните двайсетина минути от мача "Специя" потърси гола, но прецизността в завършващия удар продължаваше да липсва, предаде БНР.

Дълбоко в добавеното време "Монца" успя да стигне до втори гол, с който окончателно уби интригата. Аугусто беше намерен в наказателното поле и от много чиста позиция нямаше как да пропусне да се разпише.

В следващия кръг от Серия А "Монца" посреща Рома, докато "Специя" гостува на "Аталанта".

Снимка: БГНЕС