Покер – Правила и къде да играете онлайн

28.04.2023 | 16:20
Източник: freepik.com

Сред морето от казино игри има една, която датира от векове и продължава да радва хазартните фенове и до ден днешен с разнообразните си разновидности. Може би вече се досещате, че това е играта покер. В тази статия ще ви разкажем защо е толкова предпочитана по цял свят и ще ви предадем най-важната информация за правилата, рундовете, основните термини, действията, комбинациите. Ще вникнем и по-навътре в психологията на играта и ще разгледаме най-разпространените стилове на игра и стратегии.

Покер игри

  • Бонус за нови покер играчи - bet365
  • Фрирол турнири - bwin
  • Селектирани покер игри - Sesame
  • Teen Patty Face Off - Winbet
  • Най-много покер игри на живо - Betano
  • Texas Hold’em - Palms Bet

*Промоционалните оферти от всеки от горните сайтове имат свои собствени правила и условия, които се прилагат. Препоръчваме да се запознаете с тях, преди да се регистрирате. По този начин ще си гарантирате спокойна игра.

Покер правила - Как се играе покер

Въпреки, че различните разновидности могат да имат някои особености, се прилагат базови покер правила. По принцип покерът се играе със стандартно тесте от 52 карти в четирите бои спатия, каро, купа и пика. Целта е да се състави най-силната ръка, която да съдържа 5 карти. Затова е много важно играчите да научат отделните покер комбинации предварително. Ако ръката на играча не съдържа никаква комбинация, се взема най-високата карта. Следващите комбинации по сила са Един чифт, Два чифта, Сет (три еднакви карти), Стрейт (пет последователни карти без значение от боята) и т.н. Ето и как се правят залозите накратко:

Според стандартните правила на покер, ако нито един играч не е заложил досега, може да избирате от 2 опции – Пас и Залог. Когато има поставен залог преди вашия, опциите ще бъдат 3 – Фолд (да се откажете от ръката), Кол (да платите залога) и Рейз (да вдигнете залога). И тук е моментът да отбележим, че позициите в покера също имат значение. Нека ги обясним и изтъкнем предимствата и недостатъците им.

  • Button (Dealer) – Така наречената позиция Button или позицията на дилъра (раздаващия) се смята за най-добра. След етапа Флоп (в който се раздават три общи карти), играчът на позицията Button действа последен, което е огромно предимство.
  • Small Blind – Позицията Small Blind или Малък Блайнд се намира отляво на дилъра. Тя се определя като една от най-лошите, защото играчът, който е застанал на нея трябва да направи задължителен малък залог преди раздаването на картите.
  • Big Blind – Големият Блайнд (Big Blind) се намира отляво на Small Blind и също изисква предварителен залог. Този залог е два пъти по-голям от Малкия Блайнд.
  • Under the Gun (UTG) – Играчът, който е на позиция Under the Gun действа първи в Префлопа (ръката преди Флопа). UTG се нарича още ранна позиция и е се намира след Големия Блайнд.
  • Cut Off (CO) – С термина Cut Off се означава късна позиция. Тя се намира преди Button и се смята за втората най-добра стартова позиция.
  • High Jack (HJ) – Ако на масата за покер има 9 души, то след Cut Off е налична още една късна позиция наречена High Jack.

Играй покер в bet365

Покер рундове

След поставянето на блайндовете и раздаването на картите, играта продължава на още няколко етапа – Флоп, Търн, Ривър и Шоудаун. В следващите редове ще ви разясним какво се прави във всеки от рундовете и как се играе покер като цяло. Имайте предвид, че отделните варианти на покера могат да имат и различни рундове. Двете най-популярни разновидности Texas Hold’em и Omaha се играят в четири рунда. Във всеки рунд залагането продължава докато играчите на масата фолднат (откажат се) или платят направените залози. Ако няма направени залози, рундът продължава докато всички играчи чекнат (пасуват). Сега нека видим какво се случва в предварителния етап преди раздаването на общите карти наречен Префлоп.

Префлоп (Preflop)

След като се направят задължителните залози Малък и Голям Блайнд, играта покер навлиза в рунда „Префлоп“. Буквално той означава „Преди Флопа“ и се отнася за етапа, в който играчите получават скритите си карти преди да бъдат раздадени общите карти. Терминът се прилага само в покер игри, при които се раздават по 3 общи карти във втория рунд на залагане.

Флоп (Flop)

Във втория етап на играта наречен Флоп дилърът раздава три общи карти. Картите са с лице нагоре и с тях могат да разполагат само активните играчи на масата. Посоката на активност на участниците започва по часовниковата стрелка. Те трябва да използват картите заедно с двете в ръката си, за да формират най-добрата покер ръка.

Търн (Turn)

След приключване на залаганията по време на Флопа, идва време за следващия покер рунд – Търн. Тегли се четвърта обща карта, която е известна още под името „Fourth Street”. Играчите, които все още участват в ръката вече разполагат с шест карти, от които да направят възможно най-добрата ръка.

Ривър (River)

По време на рунда Ривър се тегли петата и последна карта на масата за покер. Тя се нарича още “Fifth Street”. Възможно е да я срещнете и под наименованието „River Card”. Ривърът може да бъде решаващ фактор за изхода от финалния етап Шоудаун. С него се слага края на раздаването и следва да се определи най-силната ръка.

Шоудаун (Showdown)

Когато последният залог е колнат (платен) в последния рунд Ривър, предстои Шоудаун. Всички участници, които са останали в играта трябва да покажат картите си и да обявят покер ръцете си. Играчът или играчите, които имат най-силна ръка печелят пота, тоест всички залози, направени по време на разиграването и събрани в средата на масата.

Покер действия

Вече сте запознати с рундовете в покера, но въпросът е какво точно трябва да правите по време на тях? Какви действия трябва да предприемете, за да се водите по правилата на играта и да участвате за спечелването на пота? След като ви бъдат раздадени първоначалните карти, трябва да направите хода си. Играчите започват действията си по посока на часовниковата стрелка и според позицията им на масата. Може да погледнете малко по-нагоре позициите, които описахме, за да си припомните кой след кого действа. Когато дойде вашият ред, може да извършвате някое от следните действия:

Чек (пасуване)

Действието Чек в покера означава пасуване, тоест пропускане на възможността за поставяне на залог. Можете да пасувате само ако не е направен залог по време на текущия рунд. След като първият играч пасува, останалите следва да направят своя ход по посока на часовниковата стрелка. Ако всички играчи на масата чекнат (пасуват), рундът се смята за приключил.

Бет (залагане)

Бет в покера означава залагам. Играчите на дадена маса могат да бетнат само ако друг играч не го е направил преди тях по време на текущия рунд. Ако обаче вече е направен залог, останалите играчи трябва да колнат (платят), тоест да заложат същата сума, за да останат в ръката.

Фолд (хвърляне на картите)

Покер действието Фолд означава отказвам се от картите си. При покер игри на живо някои играчи буквално хвърлят картите си в пота или отстрани при другите карти. В случай, че не можете да предприемете друго действие в рамките на текущата ръка и фолднете, от вас няма да се изискват допълнителни залози, но не можете и да спечелите.

Кол (плащане)

Едно от най-често извършваните действия в играта покер е Кол (плащам). Играчите, които решат да колнат залог на някой друг играч, трябва да платят същата сума. Например, ако вашият опонент заложи 20 лв., вие също се задължавате да поставите 20 лв. в пота. Ако никой от опонентите не колне (плати) или рейзне (вдигне) залога на играча, който е заложил, той печели пота.

Рейз (вдигане)

Действието Рейз в покера означава вдигам залога. То може да се извърши само ако някой от играчите е заложил по време на текущия рунд на залагане. Играчът, който рейзне трябва да заложи отгоре на направения залог и да плати най-високия залог до момента в този рунд. Тези, които са след него могат или да колнат (платят) рейза, или да вдигнат отново залога (рирейз).

Играй онлайн покер в bwin

Покер комбинации

Както споменахме, победител в покера е този играч, който по време на финалния етап Шоудаун държи най-силната ръка. Ето защо трябва да сте запознати с различните покер комбинации и да можете да ги подреждате по сила. Ние ще опишем всяка от тях, за да ви улесним максимално и да ви помогнем да запомните по колко еднакви карти трябва да има, дали те трябва да са от една боя и т.н. Ако играете покер онлайн и още не сте ги запомнили, може да държите списъка някъде близо до вас. Но вярваме, че с повече практика ще започнете да ги разпознавате без да се замисляте много.

Висока карта

Ако в ръката ви от 5 карти няма последователни или от една и съща боя, под внимание се взема най-високата карта. Например, ако в ръката ви има 2,5,10, К и J, се зачита най-високата карта К. В случай, че има равенство и двама или повече играчи на масата са с ръка „Висока карта“, печели най-високата от тези карти. Ако се наложи се гледат и втората, третата, четвъртата и петата карта.

Чифт

Следващата по сила покер ръка е „Чифт“. Тя се състои от две еднакви и три различни карти. Например, ако в ръката си държите две J и 2, 6 и 8, се казва, че имате Чифт. Възможно е двама или няколко играчи на масата да имат чифт. В такива случаи на равенство печели по-високият чифт. Ако и чифтовете са еднакви, се гледа най-високата от останалите три карти или втората и третата най-висока карта (ако е необходимо).

Два чифта

Следва комбинацията „Два чифта“, която е съставена от две еднакви карти, други две еднакви карти и една различна карта. Като пример можем да дадем една двойка 8-ци, една двойка 6-ци и 3. В случаи на равенство печели по-високият чифт. Ако се случи така, че високият чифт на двама играчи да е еднакъв, се гледа чия пета карта е по-висока.

Тройка

По-висока от двата чифта е ръката „Тройка“, която съдържа три еднакви и две различни карти. Например, имате Тройка ако държите три попа (К) и картите 4 и 7. При равенство печели по-високата тройка. А ако играчите имат една и съща по сила тройка, се взема по-високата карта от останалите две.

Стрейт

Стигаме до покер ръката, наречена „Стрейт“. Тя се състои от пет поредни карти от различни бои. Тук е важно да запомните, че Асото може да се използва и за най-ниска карта. Най-ниският Стрейт до петица е 5,4,3,2,А , а най-високият до Асо е А,К,Q, J, 10. Ако има равенство, печели по-високият Стрейт.

Флъш

Покер ръката „Флъш“ представлява пет карти от една и съща боя. Не е нужно те да са последователни. Пример за Флъш е Q, 10, 7, 8, 4 от боята спатия. В случаите на равенство печели този играч, който държи най-високата карта. Ако се наложи се гледат и втората, третата, четвъртата и петата карта, за да се реши кой е победителят. При пет еднакви по сила карти, потът се разделя между играчите.

Фул Хаус

Комбинацията наречена „Фул Хаус“ се състои от три еднакви карти и други две еднакви карти. Като пример можем да дадем ръка от три попа и две десетки. Ако има равенство, печели играчът, чиято тройка е по-висока. При еднакви тройки, се гледа кой от чифтовете (другите две еднакви карти) е по-висок.

Каре

Ръката „Каре“ е съставена от 4 еднакви карти и една допълнителна, която се нарича „кикър“. Например, комбинацията от четири дами и една 7-ца е каре. В случай, че двама играчи имат карета, печели по-високото от тях. Ако каретата са равни по сила се гледа чия пета карта е по-висока.

Стрейт Флъш

Покер комбинацията „Стрейт Флъш“ се състои от пет поредни карти от една боя. Ето и един пример: ръката 5,6,7,8,9 от боя пика. Когато има равенство печели по-високият Стрейт Флъш.

Роял Флъш

Най-силният възможен Стрейт Флъш се казва Роял Флъш. Това е непобедима ръка и се състои от A,K,Q, J, 10. Така, че ако имате Роял Флъш, то победата ви е сигурна когато се стигне до финалния рунд Шоудаун.

Играй покер онлайн в Betano

Покер - Стратегии

Покерът не е от най-лесните за овладяване казино игри. Ето защо ще ви дадем някои съвети и ще ви запознаем с основните стратегии, за да ви помогнем да се превърнете от начинаещ в по-печеливш играч. Ще разгледаме и няколко по-усъвършенствани концепции, подходящи за тези от вас, които вече са преминали през основите.

  • Правилни решения

    Когато се научите да вземате правилните решения в покера, резултатите няма да закъснеят. Повечето играчи започват да оценяват способностите си според резултата от всяка покер сесия, което е грешно. Важно е да умеете да вземате най-добрите решения във всеки един момент. Не бива да се отчайвате, защото всеки има губещи сесии, дори и професионалните играчи. Не трябва и да се заблуждавате, че можете да печелите всеки път. Стремете се да давате всичко от себе си в конкретната сесия и да премисляте всеки ход.

  • Математика и избор на начални ръце

    Покерът е математическа игра, в която играчите имат непълна информация. Основната стратегия, базираща се на математиката започва с избора на правилните начални ръце. След като се научите да ги избирате правилно, ще започнете и да разбирате как се променят при различните позиции на масата за покер. В интернет вече има и специални таблици с начални ръце, които може да използвате, за да си помогнете. Те съдържат възможни комбинации от 2 карти и препоръки за вземане на последващи решения. Тези препоръки са основани именно на математически изчисления.

  • Избягване на тилт

    Някои от вас сигурно вече са чували термина тилт, който се отнася за играта на покер. Той означава прекалено емоционална и безразсъдна игра, която включва твърде много ръце, рейзване с лоши ръце, безумни блъфове и др. Ето защо трябва да добавите избягването на тилта към вашата покер стратегия ако искате да сте печеливш играч. Често опонентите се опитват да използват емоциите на играча срещу него, но той не бива да го позволява. Емоционалната игра в повечето случаи води до вземане на лоши решения и евентуална загуба на пари. Понякога единственият начин за справяне с тилта е прекъсването на играта за определен период от време. Особено ако играете покер онлайн, спокойно можете да си дадете почивка. Игрите така или иначе са достъпни денонощно.

  • Важност на позицията

    В играта на покер е много важно да разбирате и важността на позицията. Играчът, който е на позицията “Button/Dealer” има тактическо предимство, защото действа последен. За да бъде играта справедлива, тази позиция се променя след всяка ръка и всички играчи могат да се възползват от предимството. За да го използвате в своя полза е по-добре да играете повече ръце от така наречената „Късна позиция“(Cut Off), която се намира преди позицията „Button”.

  • Разумни блъфове

    Много често играчите използват блъфирането като покер стратегия. Те се опитват да накарат опонентите си да фолднат най-добрата си ръка, макар и те самите да не държат силна ръка. Има случаи, в които блъфът в точния момент може да ви спечели пот, който иначе не бихте спечелили. Но все пак блъфирането трябва да е в рамките на разумното. Гледайте да не прекалявате, защото другите може да се усетят и блъфът да ви изиграе лоша шега. Трябва добре да обмисляте действията си и да избирате подходящ момент за блъфиране, в противен случай лесно могат да прозрат плана ви.

  • Информираност за “одс” и “аутс”

    Ако искате да имате успешна покер стратегия, трябва да се запознаете с термините „одс“ и „аутс“. Терминът „одс“ означава начин, по който се изразява вероятността нещо да се случи. Нека дадем пример, за да ви стане по-ясно: имате четири карти от боя спатия и чакате петата да се падне в етапа „Ривър“, за да направите ръка „Флъш“. В тестето от общо 52 карти има 13 спатии като 2 от тях държите в ръката си и още 2 са на борда. Остават 46 карти, които могат да се паднат на Ривъра. От тях девет са спатии. Те могат да ви спечелят пота и се наричат „аутс“. Вероятността да направите комбинацията „Флъш“ е 37/9, тоест шансовете са приблизително 4 към 1.

  • Пресмятане на пот одс

    Успешните покер играчи е желателно да могат да пресмятат и пот одс. С този термин се означава съотношението на чиповете, които играчът може да спечели, спрямо чиповете, които трябва да инвестира в пота. Ако сте в ситуацията, която описахме по-горе и чакате последната спатия, опонентът ви заложи 10 и в пота вече има 10, ще сте изправени пред дилемата дали да колнете (платите) или да фолднете (да се откажете). В този случай пот одс са 2 към 1, но след като вероятността да съставите Флъш е 4 към 1, рискът не си струва и е по-добре да фолднете.

Начални бонуси

Стилове на игра в покера

В покера се използват най-различни начини на игра и подходи. Добре е да се запознаете с основните стилове на игра, за да си изберете кой да приложите, а и за да можете да разпознавате какви са стиловете на вашите опоненти. За разлика от популярните онлайн ротативки, където разчитате единствено на късмет, за да спечелите, в играта на покер се изискват известни знания и в психологията. Някои играчи акцентират върху предпазливостта и не включват поемането на твърде големи рискове. Докато при други е точно обратното – играят се доста ръце, увеличават се залозите и т.н. Ето кои са най-популярните стилове на игра до този момент:

Тайт (Tight)

Тайт е подход, при който играчите залагат на предпазливостта. Избралите този вариант играят малко ръце и не поемат много рискове. Tight играчите подбират внимателно ръцете си според определени критерии. Те не играят слаби ръце и играта им е по-обмислена. Ако сте начинаещ и не искате да рискувате или бюджетът ви е по-малък, този стил е идеален за вас.

Лууз (Loose)

Стилът на игра Loose е противоположен на Tight. Играчите, които го използват имат голямо желание да правят залози и играят много ръце без да се съобразяват с Префлоп стойността им. Лууз играчът е склонен да играе и слаби ръце след Флопа, въпреки че е твърде вероятно да има срещу себе си по-силни ръце.

Агресивен (Aggressive)

Агресивният подход в покера включва правене на много залози и откриване на потове с цел да се окаже натиск върху опонентите. Той се смята за един от най-печелившите, защото увеличава вероятността останалите играчи просто да се откажат и да не се стигне до финалния рунд Шоудаун. Освен това, играчът, който използва агресивния стил един вид задължава другите да играят по неговите правила.

Пасивен (Passive)

Пасивният стил на игра е противоположен на агресивния. За него е характерно по-често колване (плащане), вместо залагане. Ако използвате този подход по-скоро ще дадете възможност на опонентите ви да диктуват как ще се развива играта. Пасивният играч се страхува от загуба и се стреми да избягва конфронтация.

Покер игри в bet365

Осем типа покер играчи - Психологията в играта

За да бъдете успешни в покера е важно да обърнете внимание и на психологията в играта. Може да срещнете различни типове опоненти и е добре да се научите да ги различавате. За целта, трябва да наблюдавате дали играят агресивно или пасивно, по-малко ръце или много ръце и т.н. Ако играете покер на някоя от онлайн масите в Bet365 casino например, знанията относно видовете играчи може да се окажат и решаващи за вашия успех. Някои играчи прилагат известни трикове, за да изучат психологическия профил на опонента си, например показват слабост и опитват да предизвикат блъф, за да могат да го подтикнат да блъфира и да го изпитат по този начин. Нека видим кои са осемте основни типа покер играчи, какво е характерно за тях и как да ги различавате.

Скали (Rocks)

Играчите Скали се забелязват лесно на покер масата, защото почти не играят ръце. Те не са склонни да поемат рискове и могат да стоят с часове без да правят залози, чакайки най-добрите ръце. От една страна играчът Скала няма да загуби много пари, но от друга няма и да спечели с този пасивен стил на игра. Той се активизира само ако има много добра ръка. Някои от останалите играчи обаче могат да се заблудят и да си помислят, че блъфира, тъй като досега не е играл нито една ръка, а изведнъж започва да рейзва.

Нитове (Nits)

Терминът Nits в покера също се отнася за играчи, които имат прекалено предпазлив стил на игра. Нитовете често влизат в пота само ако имат много добра ръка. Въпреки че по принцип се смятат за слаби играчи, в някои случаи могат да бъдат и печеливши, защото има достатъчно други играчи, практикуващи лууз стила на игра и готови да им платят. Има две ключови стратегии, които може да приложите срещу нитовете – да играете по-агресивно в по-ранните рундове на залагане, особено в Префлопа и да фолдвате когато те изглеждат заинтересовани от пота и започнат да залагат и рейзват.

Обрани (Tight)

В играта на покер ще срещнете и така наречените Tight (Слаби) играчи. Всъщност, Скалите и Нитовете, които описахме по-горе са екстремни форми на този тип играчи. Освен, че са прекалено предпазливи и чакат само най-добрите ръце, проблемът им е, че не знаят и как да реагират на по-агресивна игра. Често са уплашени и не могат да вземат правилното решение. Ако забележите, че някой от играчите на масата фолдва твърде често когато е изправен срещу агресивния подход на другите, то вероятно си имате работа с Tight играч. Можете да ги победите с правилна доза агресия и атакуване на блиндовете им (чрез рейз със слаба ръка от късна позиция).

TAG (Tight-Aggressive)

Съкращението TAG означава Tight-Aggressive и се отнася за едни от най-силните играчи в покера. Концепцията на стратегията, която използват този тип играчи е проста – играят много малко ръце, но ги играят агресивно. Дори самото наименование подсказва, че е налице комбинация от предпазлив и агресивен подход. TAG играчите определено са по-трудни опоненти от Скалите и Нитовете например. Но те не обичат да играят големи потове с marginal hands (нито силни, нито слаби ръце). Следователно за да победите TAG играч, може да опитате да му окажете натиск когато е малко вероятно да има силна ръка.

Играй покер в bwin

Маниаци (Maniacs)

Както се досещате от името, Маниаците в покера са пълната противоположност на типовете играчи, които разгледахме досега. Те имат loose стил на игра и са изключително агресивни. Играчите Маниаци играят много ръце без да се съобразяват с тяхната стойност в Префлопа. Обичат и да блъфират, а и лесно можете да ги предизвикате да го направят. Ако усетите, че насреща ви стои Maniac, играйте по-предпазливо и по-добре не се опитвайте да блъфирате. Бъдете внимателни, защото Маниаците са екстремни опоненти и имат способността да тилтват другите играчи на масата.

LAG (Loose-Aggressive)

В покер игрите се срещат и LAG играчи. Абревиатурата идва от Loose-Aggressive и се отнася за играчите, които играят агресивно и с много ръце като залагат и рейзват колкото е възможно повече. Стилът LAG често се разбира погрешно. Loose-Aggressive играта не се състои в това просто да играете две карти безразсъдно като маниак. Точно обратното, този тип играчи използват пресметната и целенасочена агресия. LAG играчите гледат да използват слабостите на опонентите си. Те са склонни да играят и маргинални ръце и са уверени в способността си да надхитрят опонента.

Колинг стейшъни (Calling stations)

Друг основен тип играчи в покера са Колинг стейшъните. Те си знаят само едно действие – Кол (плащане). Склонни са да колват често независимо от силата на ръката си. Едва ли ще видите агресивно поведение от тях, макар и да имат добри ръце. Тяхната главна цел е просто да стигнат до Шоудаун. Ще ги срещнете предимно на масите за онлайн покер с по-ниски лимити. Колинг стейшъните рядко блъфират, така че няма смисъл да опитвате да предизвикате блъф. Най-добре правете по-тънки залози, защото един такъв играч може да реши да колне и при по-слаба ръка.

Магарета (Donkeys)

Терминът Магаре в покера се отнася за слаб играч, правещ ходове, от които няма никакъв смисъл. Магаретата са склонни да бъдат както твърде loose, така и твърде пасивни. По-вероятно е да ги срещнете на покер масите с ниски лимити. За тях са характерни големи промени в настроението и лесно можете да ги сбъркате за Колинг стейшъни или Маниаци. Със своя нелогичен стил на игра, Магаретата често тилтват останалите играчи. Ако забележите, че на масата ви има такъв играч, просто продължете да играете по стандартния начин. Едва ли да е чак такъв късметлия, че да ви победи без абсолютно никаква стратегия.

Покер онлайн - Tермини

Преди да започнете да играете покер онлайн с реални пари, задължително трябва да се запознаете с основните термини. Ако не знаете какво означават със сигурност ще ви бъде трудно да усвоите и правилата на играта. Затова нека ги обобщим накратко:

  1. Action – Терминът Action означава възможност да направите действие, ход.
  2. All-In – Това е ситуация, при която играчът остава без чипове когато прави залог или кол (плащане).
  3. Ante – Антето е задължителен залог, който се плаща от всеки играч, за да се събере потът. Но някои покер игри нямат Анте и използват „блиндове“ за събиране на първоначалните средства.
  4. Backdoor – Ситуация, при която играчите хващат картата на Търна или на Ривъра, за да завършат ръката си.
  5. Bad Beat – С този термин се означава ситуацията, при която ръка с малки шансове побеждава по-силна ръка.
  6. Bet – Bet буквално означава залог и се отнася за първите чипове, които се поставят в пота.
  7. Big Blind – Big Blind е по-големият от двата блинда в игрите на Тексас Холдем покер и означава задължителен първоначален залог.
  8. Blank – С термина Blank се обозначава празна карта, която не променя силата на покер ръката.
  9. Bluff – Блъфът се състои в това да заложите или рейзнете по-слаба ръка от тази на опонента ви и да се опитате да го накарате да фолдне силната си ръка.
  10. Board – Бордът представлява всички общи карти в играта.
  11. Button – Позицията на бутона / дилъра.
  12. Community Cards – Общите карти с лицето нагоре, които се поставят в средата на масата за покер.
  13. Heads-Up – Хедс-ъпът е пот, за който се състезават само двама играчи.
  14. Kicker – Кикърът е карта, която не прави чифт и се ползва за определяне на победителя когато има приблизително еднакви ръце.
  15. Overcall – Колване на залог, който един или няколко играчи вече са колнали (платили).
  16. Pay Off – Колване когато видимо не можете да победите ръката на другия играч, но потът е много голям и си заслужава.
  17. Rainbow – Терминът Rainbow (Дъга) се отнася за Флоп, включващ 3 различни бои, което води до невъзможност да се направи Флъш на Търна.
  18. Semi-Bluff – Полублъфът е залог или рейз, който играчът прави и се надява да не бъде колнат.
  19. Underdog – Ръка, която не е математически фаворит за спечелване на пота.

Ако игрите с карти не са вашата стихия, може да пробвате късмета си и с рулетка, която е налична във всяко едно онлайн казино.

FAQ

Лесно ли се играе покер?

Много хора смятат, че казино играта покер е трудна за усвояване. Но когато овладеете основите и научите правилата, ще ви бъде лесно и приятно да я играете. Ще можете да си разработите собствена стратегия, да разчитате тези на останалите играчи и да вземате правилните решения.

Колко вида покер игри има?

В днешно време вече има стотици разновидности на покера, както RNG варианти, така и варианти с крупиета на живо. Едни от най-популярните видове си остават Texas Hold’em и Omaha покер.

Игра на шанс ли е покерът?

Покерът е по-скоро игра на умения, не на късмет. Задължително е да познавате правилата и да умеете да преценявате какво действие да предприемете в конкретна ситуация.

Къде мога да играя покер онлайн?

Можете да играете онлайн покер в казината, които притежават лиценз в България. Някои от тях като например Bet365 и Bwin разполагат с отделен раздел „Покер“ и предлагат специален покер софтуер за изтегляне, който подобрява изживяването за играчите още повече.

Кое най-доброто казино за онлайн покер?

Някои от най-добрите лицензирани онлайн казина, в които ще откриете множество интересни покер игри са Winbet, Betano, Sesame, Palms Bet.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg.