Меси напуска ПСЖ, текат преговори с "Барселона" и клуб от Саудитска Арабия

Саудитците предложиха на 35-годишния футболист заплата от 400 милиона евро годишно

24.04.2023 | 13:51 Редактор: Искра Ангелова
Меси напуска ПСЖ, текат преговори с

Аржентинският нападател Лионел Меси ще напусне "Пари Сен Жермен" след края на договора си през лятото на 2023 г., обяви The Mirror. Ръководството на френския клуб не възнамерява да предлага на футболиста удължаване на договора и ще се фокусира върху подписването на споразумения с млади играчи.

Бъдещето на Меси зависи от финансовите възможности на "Барселона", която иска да си го върне. Миналата седмица и испанският Diario Sport съобщи, че за да подпише с Меси каталунският клуб ще трябва да намали фонда за заплати и да продаде няколко играчи. За да спази финансовия феърплей, нападателят може да бъде регистриран в Ла Лига със заплата от 25 милиона евро на година преди данъци.

Аржентинският нападател ще проведе нови преговори и с представители на саудитския клуб "Ал Хилал", написа в Twitter журналистът Руди Галети. Според източника срещата ще се проведе на 1 май в Париж. За последно саудитците предложиха на 35-годишния футболист заплата от 400 милиона евро годишно, което може да го направи най-високоплатения спортист в света, припомня "Труд".

Меси е в ПСЖ от август 2021 г. Договорът му е до юни 2023 г. с опция за удължаване с един сезон. Преди това през цялата си кариера нападателят игра за "Барселона", с която спечели десет пъти шампионата на Испания и четири пъти Шампионската лига.

Снимка: БГНЕС