"Екип": ПСЖ гони Меси, все по-вероятно е завръщането му в "Барса"

"Парижани трябва да намерят начин да намалят разходите си", пише изданието

04.04.2023 | 13:00 Редактор: Искра Ангелова

"Пари Сен Жермен" не иска повече Лионел Меси. Френската футболна библия "Екип" написа, че през лятото футболист №1 в света за 2022 година напуска. Единственият шанс Меси да подпише нов договор е да се съгласи само на една четвърт от сегашното си възнаграждение. Меси със сигурност няма да го направи.

"ПСЖ трябва да намери начин да намали разходите си. Само така ще избяга от финансовия феърплей и ще освободи средства за селекция", пише "Екип".

От футболна гледна точка нищо не върви за Меси след световното първенство. При загубата на ПСЖ с 0:1 от "Лион" в неделя феновете го освиркваха, а медии полудяха. "Магията на Меси изчезна", написа в. "Паризиен". "Символът на падението", добавя "Екип", цитиран от "Труд".

Все по-вероятно става завръщането на Меси в "Барселона". Но и за него е необходимо да редуцира заплатата си. Каталунците търсят спонсори, които да плащат голямата част от възнаграждението му. "Барса" е в много тежка ситуация и дори вървят слухове за изваждане на клуба от Шампионската лига. Единствените, които могат да си позволят Меси в сегашния му вид, са клубове от Саудитска Арабия.

Снимка: БГНЕС