Европейска титла за Мими Христова от първенството по борба в Загреб

Това е втори златен медал за състезателката ни от шампионат на Стария континент

21.04.2023 | 21:55 Редактор: Юлиан Христов

Мими Христова донесе втора европейска титла от първенството по борба, което се провежда в Загреб, Хърватия. В категория 65 килограма възпитаничката на Петър Касабов се наложи в много драматичен двубой срещу молдовката Ирина Рингачи.

Срещата започна отлично за българката, която се втурна яростно в атака и след по-малко от десет секунди борба поведе в резултата с 2:0 точки.

Състезателката от Молдова успя да възстанови равенството 45 секунди преди края на първата част, но се умори и изцяло премина в отбранителни действия до края на частта, съобщава "Фокус". Рингачи повече минута и половина преди края, тъй като избута българката извън ринга и поведе с 3:2 точки.

Резултатът набъбна 4:2 в полза на молдовката след загубен протест от страна на старши треньора Петър Касабов. Девет секунди преди края Мими Христова спечели четири точки след загубен протест от страна на щаба на молдовката и спечели финала с 6:2 точки.

Това е втори златен медал за Христова от шампионат на Стария континент.

По-рано  Евелина Николова и Биляна Дудова стигнаха до бронзовите медали. В категория 57 килограма Николова надигра  французойката Матилде Ривиер, а в теглова група  62 килограма Дудова отстрани туркинята Селви Иляшоглу.

Снимка: БГНЕС