Топузаков остава треньор на "Левски" и през следващия сезон?

Сираков не му търси евентуален заместник

19.04.2023 | 13:10 Редактор: Вяра Димова
Топузаков остава треньор на

Елин Топузаков има всички шансове да запази треньорския си пост в "Левски" и през следващия сезон. От "Герена" разкриха, че към днешна дата собственикът на "сините" Наско Сираков не търси евентуален заместник на Топчо и дори е готов да му предложи дългосрочен договор.

Сираков е твърдо решен да даде шанс на Топузаков да се докаже в оставащите мачове. Те са 9 до края на сезона в efbet Лига плюс евентуален плейоф за място в Европа. Именно класирането за евротурнирите е целта, която Елин Топузаков трябва да изпълни, за да остане и през следващия сезон, пише "Мач Телеграф".

Реално към днешна дата статутът на легендарния бивш капитан на "сините" не е "временен треньор", а "старши треньор". Интересно е да се спомене, че Топчо реално е получил солидна помощ от вече бившия наставник на тима Станимир Стоилов за дербито с ЦСКА (0:0). 

Двамата са обсъдили тактиката на "Левски" в мача в навечерието на сблъсъка. Отделно отборът е тренирал цяла седмица преди това за противодействие на схема 3-5-2 за сблъсъка с "Локомотив" (София), спечелен с 1:0 на "Герена". Топчо е получил доклад и от асистентите на Мъри за статичните положения както в атака, така и в защита.

Снимка: lap.bg