И Лампард не може да съживи "Челси", лондончани паднаха от "Уулвърхемптън"

"Нюкасъл" и "Тотнъм" с победи в преследване на място в ШЛ

08.04.2023 | 19:20 Редактор: Елеонора Танева
И Лампард не може да съживи

Франк Лампард определено не е Вълшебник, защото същият слаб "Челси" падна с 0:1 при гостуването си на "Уулвърхемптън" в повторния дебют на клубната легенда. 

Лондончани изиграха слаб двубой, в който направиха твърде малко в нападение и в крайна сметка логично загубиха, за да останат с 39 точки във втората половина на класирането. 

Вълците бяха добре организирани през цялото време, а и не бяха кой знае колко затруднени така или иначе, за да постигнат ключов успех, след който събраха 31 точки и увеличиха шансовете си за оцеляване.  

А "Тотнъм" надви "Брайтън" с 2:1 в здрав и изпълнен със събития мач, който можеше да завърши и в обратната посока. 

Чайките играха силно, но нямаха късмет, след като два техни гола бяха отменени, а и на два пъти реферът подмина сякаш сериозни ситуации за дузпа. Хари Кейн донесе победата, а двамата мениджъри едва не се сбиха. 

Кореецът откри в 10-ата минута, когато реализира с великолепен изстрел в далечния ъгъл, нещо което той определено умее да прави. 

Логичното в крайна сметка се случи в 34-ата минута, когато след корнер Марч прати топката на далечната греда, където абсолютно непокрит Люис Дънк я забоде в мрежата. 

Четете повече на gol.bg.

Снимка: БГНЕС