Леден душ за Дания: Поведе с 2:0, но загуби с 2:3 от Казахстан

За първи път в цялата си история страната загуби мач, в който има поне 2 гола аванс

26.03.2023 | 18:54 Редактор: Михаела Димитрова
Леден душ за Дания: Поведе с 2:0, но загуби с 2:3 от Казахстан

Една от най-големите изненади в европейските квалификации видяхме днес в Група Н. Казахстан губеше 0:2 у дома от Дания след 36 минути футбол, но спечели с 3:2 след два късни гола. Това бяха първи точки за Казахстан в групата и тима сега има 3 в актива, колкото и Червения динамит, който спечели 3:1 срещу Финландия на старта.

За първи път в цялата си история Дания загуби състезателен мач, в който има поне 2 гола аванс. Още до 36-ата минута на два пъти се разписа Размус Хойлунд. Нападателят на "Аталанта" е в изумителна форма. Той вкара хеттрик срещу Финландия преди 3 дни за успеха 3:1.

В четвъртък той изигра първия си мач като титуляр за Дания, а сега вече има 5 гола за последните 2 мача. 20-годишният нападател отново показа качествата си, като получи топката от Симон Кяер и с левачката я прати в мрежата за 1:0.

Малко след това Хойлунд се разписа за втори път - този път вкара с десния крак. Изглеждаше, че Дания с лекота ще спечели отново. Но в самия край Червения динамит се самовзриви. В 73-ата минута Зайнудинов намали от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Винд в наказателното поле. Шокът дойде в последните 5 минути. Първо в 86-ата Ашгат Тагиберген изравни с удар извън наказателното поле. В 89-ата дойде пълния обрат. Абат Айметов с глава направи 3:2, информира gol.bg.

В добавеното време имаше и червен картон за автора на победния гол. Той бе изгонен за два жълти картона, но това няма да помрачи изумителния успех на Казахстан.

Снимка: БГНЕС