ЦСКА стигна само до 1:1 в контрола срещу "Спортист" (Своге)

Точен за "армейците" бе Гарсес

26.03.2023 | 16:42 Редактор: Михаела Димитрова

ЦСКА и "Спортист" (Своге) завършиха наравно 1:1 в контролна среща, играна на Градския стадион в Своге. 

През първото полувреме армейците бяха по-добрият отбор на терена като владееха повече топката и контролираха мача. В 12-ата минута Браян Морено изведе Бисмарк Чарлс на стрелкова позиция в наказателното поле, но след изстрела на ганайския нападател кълбото се отби от напречната греда.

До края на първата част не се стигна до нови опасности пред някоя от двете врати и така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

Малко след попадението на терена се появи и Радослав Живков, който замени Браян Морено, а в последствие и Тобиас Хайнц отстъпи мястото си на завърналия се след дълга и тежка контузия Иван Митрев. До края на двубоя армейците наложиха тотален натиск в търсене на победен гол, но нямаха шанс и срещата приключи наравно 1:1.

След паузата в първенството заради европейските квалификации на националните отбори ЦСКА посреща на стадион "Българска армия" състава на "Черно море" (Варна) в 1/4-финален сблъсък в турнира за Купата на България. Двубоят е насрочен за 4 април (вторник) от 20:00 часа.