СДВР: Мачът в Бистрица е с висока степен на риск, фенове на ЦСКА без билети да не ходят

"Очевидно е, че разумът не надделява", заявиха феновете на "армейците"

10.03.2023 | 14:46 Редактор: Искра Ангелова
СДВР: Мачът в Бистрица е с висока степен на риск, фенове на ЦСКА без билети да не ходят

СДВР призовава привържениците на гостуващия отбор, които нямат предварително закупени билети, да се въздържат от посещение предвид капацитета на стадиона и невъзможността да бъдат настанени всички желаещи да присъстват. В деня на мача билети на спортното съоръжение няма да се продават.

Това обявиха от СДВР във връзка с неделния мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА от Първа лига, който ще се играе на стадиона в Бистрица.

"СДВР предприема всички законосъобразни действия по обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след планираната в неделя от 16:45 часа на стадион "Витоша" в с. Бистрица футболна среща", посочи зам. директорът на столичната полиция старши комисар Георги Алексиев, цитиран от gol.bg.

Той припомни, че на базата на придобитата, получената и обобщената информация за организираното съгласно програмата на Първа професионална футболна лига спортното събитие от СДВР е изведено категоричното мнение за висока степен на риск, което е отразено в писмена справка, адресирана до БФС като орган с възможност да променя параметрите за провеждане на футболната среща - час, дата и място. Писмо с аналогично съдържание бе изпратено на футболния съюз и от ГДНП.

С оглед очаквания интерес на феновете на единия от клубовете, враждата между тях, а също и инфраструктурата на и около спортното съоръжение, СДВР отчита сериозна предпоставка за възникване на затруднение в пътния трафик и временно блокиране на движението в района.

Комисар Алексиев разкри, че това няма да е първият случай през сезона, в който БФС игнорира мнението на МВР, че определена футболна среща е рискова и не трябва да се играе в Бистрица.

В четвъртък организираните привърженици на ЦСКА обявиха намерението си да се съберат пред стадиона в Бистрица и да не допускат фенове да влизат вътре, защото са несъгласни с решението на БФС двубоят да се играе там, а не на Националния стадион.

"Очевидно е, че разумът не надделява, затова бихме искали да ви информираме, че взехме решение в неделя да не влизаме на стадиона, а да стоим отвън, където със сигурност няма да бъдем 200. Щом не ни позволяват да влезем всички, няма да влезе никой", заявиха феновете на "армейците".

Снимка: Lap.bg.