Дълговете на "Левски" към НАП са почти 12 млн. Сираков: 10% от акциите се пускат в продажба

Мажоритарният собственик на клуба се надява дългът и репутацията да бъдат изчистени до 2-3 години

09.03.2023 | 13:21 Редактор: Ирена Бакърджиева

Дълговете на футболен клуб "Левски" към Националната агенция за приходите са 11 800 000 лева към 1 март. Това съобщи финансистът Венцислав Димитров на пресконференция, на която бе редом до мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

"По мои сметки дългът на клуба е 11,8 милиона лева към НАП към 1 март. Той става абсолютен приоритет за клуба. За съжаление, не може да се плати наведнъж, защото няма откъде да ни паднат 20 милиона лева. Споразумението, според което "Левски" е трябвало да плаща по 143 хиляди лева на НАП всеки месец, е изтекло", каза Венцислав Димитров.

"В последната година "Левски" изплати много дългове към клубове, футболисти и фирми, а големият губещ бе НАП. Това съм го казвал и в разговори с тях. Но без да погасим другите задължения, "Левски" нямаше да вземе лиценз и вече нямаше да го има. Направихме първата стъпка, като отворихме сметка, от която всичко до стотинка отива в НАП. За 10-12 дни са събрани 188 хиляди лева. Благодаря отново на нашите привърженици. Все още не съм прехвърлил 30% от акциите на клуба на Тити Папазов, но вече говорих с него и той на момента се съгласи 10% от тези акции да бъдат пуснати в продажба", каза Наско Сираков.

Мажоритарният собственик на клуба обяви, че има интерес към новата емисия от акции както от физически лица, така и от юридически. Той се надява дългът на клуба и репутацията му да бъдат изчистени много по-бързо от 2-3 години. От "Левски" имат и нови стъпки за погасяването на дълга, които ще бъдат обявени още до края на месеца.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg