Стефан Орманджиев и Филип Филипов дадоха голяма заявка за бъдещето на ЦСКА

Винаги, когато член на семейство Орманджиеви е бил в Борисовата градина, то победите са били гарантирани

23.02.2023 | 11:30 Редактор: Ирена Бакърджиева

ЦСКА ще се явява ракета носител за новия съсобственик на клуба - това обяви влезлият като изпълнителен директор в клуба Стефан Орманджиев. Той ще отговаря за оперативната власт рамо до рамо с Филип Филипов.

И ако се вярва на историята, то пред "армейците" предстоят светли дни, защото винаги, когато член на това семейство е бил в Борисовата градина, то победите са били гарантирани.

Дядото Стоян Орманджиев, чието име носи новият силен човек на "Армията", е със статут на легенда. Той е човекът, който през сезон 1966/1967 извежда червените до полуфинал в турнира за КЕШ срещу "Интер", а през 1956 година като селекционер на националния отбор се окичва със сребърен медал от Олимпиадата в Мелбърн. Специалистът е на шесто място във вечната ранглиста на клуба, като наставникът завоювал най-много победи начело на тима. Пред него са само Крум Милев, Димитър Пенев, Манол Манолов – Симулията, Аспарух Никодимов и Стойчо Младенов.

Бащата Стефан Орманджиев бе председател на НС на ЦСКА в периода 2002-2006 година, когато бяха спечелени 2 титли, купа, Суперкупа на България, а в Европа бяха победени "Ливърпул" и "Байер" (Леверкузен), а отборът игра за първи път в групова фаза на евротурнирите.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg