Новият стадион на ЦСКА може да излезе 90 млн. лв.

Най-важната стъпка е факт, подчерта изпълнителният директор Филип Филипов

23.02.2023 | 08:58 Редактор: Тодор Петров
Новият стадион на ЦСКА може да излезе 90 млн. лв.

Хубавите неща се случиха. Договорът е безсрочен. И държавата, и ЦСКА са със защитени интереси. 50% е за държавата с имота, 50% е и за ЦСКА с капитала. Тези седем внесени милиона лева са 25%. Останалите 75% са капитала за построяването на стадиона. Този капитал обаче няма да е достатъчен. Ще бъде многократно надхвърлен. 70-90 милиона лева е реалната стойност на стадиона.

Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов за Diema sport. Ръководителят на "червените" се спря основно на темата със стадион "Българска армия" и официализирането на съвместното дружество с държавата в лицето на ММС.

"Най-важната стъпка е факт. ЦСКА е съсобственик на "Българска армия". Много важна стъпка е учредяването на дружеството с ММС, така ЦСКА може да разполага със стадиона си. Плод е на дългогодишен труд, за който трябва да благодарим на семейство Ганчеви и тяхната непримиримост", подчерта той.

"Със срокове не можем да се ангажираме. Зависими сме от различни институции. Дано получим разрешенията в най-кратки срокове", отбеляза Филипов.

Четете повече в gol.bg

Снимка: Lap.bg