Българските бойци превзеха SENSHI 15, Божилов и Илиев с безапелационни победи

Мурад Ахмедов пък бе дисквалифициран от битката си срещу Джо Миахара за нечестен удар с глава

18.02.2023 | 21:10 Редактор: Петя Кръстева
Българските бойци превзеха SENSHI 15, Божилов и Илиев с безапелационни победи

Митко Илиев хвърли публиката в Двореца на културата и спорта в екстаз, след като нокаутира Ейсан Саджед още в първия рунд на битката им по правилата на KWU Open по време на SENSHI 15. Българинът наложи своето темпо още от първите секунди и не спря да натиска съперника, докато в крайна сметка не го свали на земята край въжетата, а там само Шихан Семи Шилд спаси нидерландеца от по-тежки поражения с намесата си.

Илиев продължи положителната тенденция от вечерта за българите, след като Драгомир Петров се наложи над Айдън Аслан по-рано през вечерта.

Победа №3 за българите на SENSHI 15 дойде от Атанас Божилов, след като се наложи над представителя на Испания – Фернандо Мартин, в хода на пълните три рунда. Съдиите нямаха друг избор, освен да отсъдят успеха в полза на Атанас, тъй като той бе по-разнообразен. Играта му от дистанция се оказа печеливша стратегия, макар да е доста по-нисък от испанеца, пише boec.bg

По-рано Джонатан Майезо спечели битката си с Марсио Хесус след първото за вечерта неединодушно решение на бойната галавечер SENSHI15 във Варна. Мурад Ахмедов пък бе дисквалифициран от битката си срещу Джо Миахара за нечестен удар с глава.

Снимка: senshi.gala/ Instagram