Футболисти на украински и руски отбори си спретнаха масов бой в Анталия

Украинец направил забележка на подпийнал руски футболист да се държи възпитано с персонала

14.02.2023 | 11:37 Редактор: Вяра Димова
Футболисти на украински и руски отбори си спретнаха масов бой в Анталия

Масов бой са си спретнали футболисти на украинския футболен отбор "Минай" (Ужгород) и от руския "Шинник" (Ярославл), предават медиите в Украйна, като се позовават на различни Telegram канали. Руските медии също потвърждават за инцидента, но доста по-умерено и без детайли.

Инцидентът е станал в хотел "Royal Seginus", а според Telegram канала БОМБАРДИР, украинец е направил забележка на подпийнал руски футболист да се държи възпитано с персонала. Руснакът обаче отказал да се извини и бил ударен от украинеца. Руснакът обаче извикал своите съотборници, за да потърси саморазправа, но същото направил и играча от "Минай".

В мелето се включили и хора от щаба на "Минай", които явно са взели надмощие. За аранжимент на инцидента други украински футболисти пуснали от телефоните си песента "Да помогнем на Въоръжените сили на Украйна". Потребители на канала твърдят, че скоро ще има и видео от инцидента.

Според Telegram канала База oбаче истината е различна. Украинците били ядосани от присъствието на руски футболисти в техния хотел и накарали ръководителя на "Шинник" да изпее националния химн на страната им. Той обаче предложил на противниците си да излязат извън хотела и там да се разберат един срещу един. Но служители на хотела ги разделили, съобщи БТА.

Генералният директор на втородивизионния руски Шинник (Ярославл) Сергей Кулаков не е на лагера и отказа коментар, като заяви пред football.kulichki.net, че в момента просто събира и уточнява цялата информация. Sport.ua съобщава пък, че руснаците са пострадали повече. Един от играчите при условие за анонимност разказал, че нападателят Иля Грузнов е със съмнение за счупени ребра, а полузащитникът Дмитрий Самойлов е със счупени пръсти на ръката. Имало и хора с отоци по лицата.

Снимка: pixabay