Стилян Петров: В БФС има само личен интерес, некомпетентност и лични кавги

Бившият капитан на националите посочи кое пречи на модернизацията на стадионите у нас

10.02.2023 | 10:42 Редактор: Елеонора Танева
Стилян Петров: В БФС има само личен интерес, некомпетентност и лични кавги

Нашите футболни стадиони са в ужасно окаяно състояние. В продължение на много години наблюдаваме липса на финансиране и правилна стратегия за тяхното подобряване и поддържане. Те не са места, които привличат фенове. Това написа бившият капитан на българския национален отбор Стилиян Петров в публикация в социалните мрежи.

"Да си припомним някои важни детайли, защо сега сме на това срамно и опетняващо българския футбол ниво. 

От ММС заявиха, че футболният съюз трябва да върне на държавата 144 510 лева, които били изхарчени нецелесъобразно. От БФС обявиха, че твърдението на министерството на отговаря на истината и отказаха да го сторят. Ключова функция на БФС е да генерира инвестиции в футболната сфера, но тя избра да не работи с най-големия инвеститор на инфраструктурни проекти в една страна. 

Всяка добре управлявана федерация трябва да създава стратегически планове, които както публичните, така и частните организации искат да подкрепят.  Те трябва да проучват, да си сътрудничат и да правят иновации с партньори тук и в чужбина, за да осигурят най-доброто за българския футбол. Вместо това в БФС има само личен интерес, некомпетентност и лични кавги, които пречат това да се случи", коментира Петров.

И посочи, че най-много от това страдат феновете и децата, които са бъдещото футболно поколение. По думите му промяна е възможна, но има нужда от "модерно и ефективно лидерство". Петров пожела успех на футболистите в новия сезон.
 
"Имаме и нови часове на мачове и дати. Но е важно, че феновете отново ще направят така, че ще се нагодят към некомпетентните и закъснели решения и доводи на БФС, колко му е", написа още бившият капитан на националите.

Снимка: lap.bg