Джокович след победата: Мечтайте, всичко е възможно

"Има причина, поради която играех най-добрия си тенис на Australian Open", заяви тенисистът

29.01.2023 | 17:35 Редактор: Петя Кръстева
Джокович след победата: Мечтайте, всичко е възможно

"Сърбия и Гърция са две малки държави, нямаме тенис традиции, но мисля, че посланието за всички млади тенисисти по света, които мечтаят да са тук, е именно да продължат да мечтаят, защото всичко е възможно. Не оставяйте никой да отнеме мечтите ви! Няма значение откъде идвате. Колкото повече предизвикателства имаш, толкова по-силен ставаш.", обяви Новак Джокович, след като триумфира с десета титла на Аустрелиън Оупън. Той надви във финала гръцкия тенисист Стефанос Циципас с 6:3, 7:6(4), 7:6(5).

Той се обърна и към щаба си: "Знам, че понякога виждате лошата страна от моя характер на корта и извън него и оценявам вашето търпение и помощта, която ми оказвате. Този трофей е толкова мой, колкото и ваш. Благодаря от дъното на сърцето си за всичко, което правите", предаде БГНЕС.

"Има причина, поради която играех най-добрия си тенис тук. Само семейството ми и отборът ми знаят през какво преминах в последните 4-5 седмици. Това може би е най-голяма ми победа", завърши сръбският тенисист, който ще се върне на първото място в световната ранглиста при мъжете.

Снимка: БГНЕС