В "Барса" за Меси: Хормонално джудже, канален плъх, трансферен диктатор

Той дължи живота си на "Барселона", пиша бившите клубни ръководители

13.01.2023 | 10:10 Редактор: Тодор Петров
В

Испански медии публикуваха нова порция унизителни разкрития за комуникацията между шефовете в "Барселона" по време на предишния президент – Хосеп Мария Бартомеу. В съобщения в група в WhatsApp и в мейли Лионел Меси е наречен "хормонално джудже" и "канален плъх" от няколко високопоставени хора от предишното управление на "Камп Ноу".

Съобщенията са от 31 януари 2021 г. – денят, в който "Ел Мундо" публикува част от договора на Меси. В едно от тях бившият ръководител на правния отдел на "Барселона" – Роман Гомес Понти, нарича аржентинеца "канален плъх", като го обвинява в установяване на трансферна диктатура на "Камп Ноу".

На 22 март 2020 г. в 12:10 ч. местно време Гомес Понти пише дълъг имейл до Бартомеу, с копие до Грау, в който предлага да се намалят заплатите като „радикални мерки“ в началото на пандемията от Ковид-19, както и да се уволнят играчи, но добавя, че „няма да е лоша идея да се публикуват договорите за милиони долари на първия отбор, за да могат хората публично да ги отрекат“.

10 месеца по-късно „Ел Мундо“ публикува договора на Меси със заглавието „Договорът на Лионел Меси, който разруши Барселона“. След това публикуван бе и този на Пике.

"Писнало ни е от изнудването и грубостта на това хормонално джудже към всички нас, които работим в клуба. Той дължи живота си на "Барселона". Дано марширува между безразличието на хората, което е най-лошото, което може да му се случи", пише още Гомес Понти, цитиран от "Тема спорт".

Снимка: БГНЕС