Алберт Попов завърши на 15-о място в слалома в Аделбоден, след първото спускане беше 11-и

В генералното класиране за Световната купа е на 45-а позиция

08.01.2023 | 16:04 Редактор: Елеонора Танева
Алберт Попов завърши на 15-о място в слалома в Аделбоден, след първото спускане беше 11-и

Алберт Попов завърши на 15-а позиция в четвъртия слалом за сезона в световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в Аделбоден (Швейцария). Българинът бе 11-и след първото спускане по-рано днес, след което даде 22-ро време във второто, което му коства четири места в крайното класиране. За него това е четвърто влизането в точките в четири старта от началото на сезона.

Попов раздели 15-ата позиция с двамата италианци Томасо Сала и Стефано Грос, като и тримата останаха на 2.16 секунди от победителя Лукас Бротен.

„Подиумът на "Кьонигсбергли" днес допълни германецът Линус Щрасер, който завърши на 0.92 от победителя Бротен. Алекс Винацер от Италия и местният любимец Лоик Меяр поделиха четвъртата позиция на финала, като двамата завършиха на само 0.01 секунда зад Щрасер в борбата за последното място на почетната стълбичка днес, информира БНР.

В генералното класиране за Световната купа начело с 1046 точки остава победителят от вчерашния гигантски слалом в Аделбоден Марко Одермат (Швейцария). Втори с пасив от точно 400 пункта е Александър Омод Килде (Норвегия), като и двамата не стартираха днес. Трети с 565 точки е Кристоферсен, а днешният победител Бротен е четвърти с 465. Алберт Попов е 45-и, отново със 76 пункта.

Снимка: БГНЕС