Константинов ще бори апатията в националния отбор по волейбол

Селекционерът бе категоричен, че тимът не трябва да се товари със свръх очаквания

28.12.2022 | 19:10 Редактор: Вяра Димова

Да се върне духа в националният отбор по волейбол и Матей Казийски да е отново част от тима - това са основните предизвикателства пред новия национален селекционер - Пламен Константинов.

Константинов бе доста песимистичен относно отношението, което имат по-младите състезатели към националния отбор.

"Това поколение, което сега играе, нямат това отношение към националния отбор, както имат предишните поколения. Най-вероятно няма и да го имат. Не можем да ги стимулираме финансово и в един момент се сблъскваме с проблема, че състезателите в националния отбор са немотивирани", заяви Константинов.

Той бе лаконичен какво може да ги мотивира.

"Надеждата е, ако има добър състав, че може да се постигне добър резултат", допълни той. Другото, с което не може да се примири е апатията в отбора.

"Има една апатия на моменти, която е необяснима. За мен това е най-голямото предизвикателство - да променим тази апатия, която се виждаше на игрището. Може да бъде простено всичко", каза той.

Пламен Константинов бе категоричен, че не трябва да се товари тимът със свръх очаквания.

"Същите тези очаквания се прехвърлят в поколението, което идва сега. Те не са готови да носят тези очаквания", посочи той.

"Националният отбор винаги е бил нещо специално за мен. Мисля, че само един микс между опит, рутина, спокойствие, енергия и желание на младите е по-печеливш, отколкото да се отива в едната или другата крайност", обобщи Константинов.

В екипа му влизат и двама негови бивши съотборници - разпределите Андрей Жеков и Ники Иванов.

Вижте повече в репортажа.